De batterijduur van de PS Vita was een punt waarop men verwacht had dat het apparaat slecht zou scoren. Alle toeters en bellen die de PS Vita namelijk met zich mee brengt slurpen batterij. Het resultaat is alleen iets anders dan men verwacht had, de PS Vita blijkt namelijk een uitstekende batterij te hebben. Nog aparter is het feit dat de PS Vita de vloer aanveegt met de 3DS als het om batterijduur gaat.

Een gebruiker van het NeoGaf forum deed onlangs een test, hij had een PS Vita met Uncharted erin en een 3DS met Monster Hunter 3G. Beide met het volume volledig open, koptelefoon, WiFi uit en hoogste helderheid niveau. Het resultaat? De PS Vita ging in deze test ruim 3 uur en 47 minuten mee. De 3DS vloog al uit na zo’n 2 uur en 35 minuten.

De test op video vastgelegd

Vita – Uncharted
3DS – Monster Hunter 3G

I think this is with sound max, headphones, no wifi and highest level of brightness and 3D.

3DS – 2:35
Vita – 3:47

En nog een test van een andere gebruiker:

3G/Wifi Model
Mobile Data (3G) ON (but is probably over-riden by…
Wifi ON (connected to home network) — this means I was getting notifications/etc the whole time, all on
Bluetooth OFF
Brightness MAX (note: Brightness in OS MAX, caps in-game at about 80% [battery saving measure — even 80% brightness is really bright…])
Near Auto-Updating ON
Headphones, volume at 50%

Time was spent: Play UMvC3 from Game Card (including about 30 minutes of Online play)
Occasionally flipping to Web Browser for quick look-ups, as well as Trophies app to check trophies (game kept running in the background, obviously)

Full to Death: 4:29