http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4ef3918240d27.jpg

Zoals je hier zojuist hebt kunnen lezen zijn de prijzen voor memory cards eindelijk officieel bekend. Voor Europa betaal je 50 euro voor een 16GB-kaart, op zich niet heel gek, maar als we naar de Amerikaanse prijzen kijken zijn deze iets voordeliger. Voor 25 euro meer haal je in Amerika namelijk voor 100 dollar een kaart met twee keer zoveel geheugen, namelijk 32GB.

Daarnaast krijgt Europa geen 32GB-kaart, de reden hiervoor is onbekend. Wil je overigens een 8GB-kaart kopen dan ben je helemaal duurder uit in Europa. Deze kaart kost in Noord-Amerika omgerekend 22 euro en in Europa 35 euro. Aangezien we het hier over memory cards hebben krijg je wat advies van me.

Aangezien een memory card in een kleine enveloppe past en de controle van de douane op memory cards zogoed als niet aanwezig is, raden we je aan de kaarten te importeren. De beste kaart die je kunt kopen is natuurlijk 32GB maar ik begrijp dat niet iedereen zoveel zoveel geld wilt uitgeven aan een memory card.

Ook raad ik je het gebruik van meerdere memory cards aan, er is namelijk een soort truc die ik je nu nog niet uitgebreid ga vertellen, maar het maakt meerdere PSN-accounts iets gemakkelijker. Je kan namelijk een dummy-kaart gebruiken om op die manier makkelijk verschillende PlayStation Stores te bereiken. Een dummy-kaart mag gerust 4GB zijn. Je herstelt namelijk de fabrieksinstellingen van de PS Vita met je dummy-kaart en zo blijft alle content op je eigen kaart behouden. Wanneer je dus je PS Vita terugzet naar een Amerikaans account, stop je jouw memory card met Amerikaanse content erin en ben je ready to go. Wil je terug naar Europa? Reset je jouw PS Vita met de 4GB-kaart en stel je hem weer in op je Europese PSN-kaart. Vervolgens kun je weer aan de slag met je Europese content.

De beste koop is dus dat je een 32GB-kaart koopt uit Amerika, dit is het voordeligst voor iedereen. Daarnaast kun je een 4GB als dummy-kaart gebruiken voor meerdere PSN’s en bijvoorbeeld een 8GB voor je tweede PSN-account.  Uit Noord-Amerika zul je immers toch voornamelijk demo’s uit de PlayStation Store gaan downloaden.