http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4ed265bd470ee.jpg

Tijdens de Asia Game Show in Hong Kong zijn er enkele nieuwe Apps getoond voor de PlayStation Vita, Sony’s nieuwe gaming handheld. Het apparaat is afgelopen vrijdag gelanceerd in het land en sommige winkels zitten zelfs al zonder voorraad. Met name de bundel van Dynasty Warriors NEXT loopt ontzettend goed in Hong Kong.

Wake-up Club is een nieuwe app die draait op de achtergrond van je PS Vita. Je kan de app beschouwen als een notificator die je een bericht kan alarmeren tijdens het gamen of andere activiteiten. Gebruikers kunnen elkaar toevoegen en elkaar alarmeren voor iets wanneer de ander een game aan het spelen is. Ook is de app Trophy-ready, wat het verder precies alleen voor functie heeft is nog onduidelijk.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4ef948cf6d14a.jpg

Daarnaast heb je ook nog de nieuwe app Picture Park, een soort tekenprogramma. Je kan het touchscreen gebruiken om te tekenen en je kan ook over foto’s heen tekenen. Daarnaast is er ook nog een “Contest Mode” waar gebruikers tegen elkaar kunnen strijden door een bepaalde tekening te maken aansluitend op een vooraf ingesteld thema. Andere gebruikers kunnen dan de tekeningen waarderen in een community omgeving.

Beide Apps gaan het daglicht in ‘early 2012’ voor Hong Kong zien, een Europese release is niks over gezegd.