De laatste dagen en weken zijn we een hele boel te weten gekomen over de PS Vita. Toch hebben we weer een nieuw weetje over de nieuwste handheld van Sony. Zo blijkt uit een interview met Takashi Sogabe, lid van het Sony Corporate Design Centre die werkte aan het ontwerp van de PS Vita, dat hij al 27 jaar in dienst is bij Sony en dat hij ook het brein was achter het design van de Walkman.

Daarnaast zijn we nog wat leuke dingen te weten gekomen uit dat interview, namelijk dat er diverse ontwerpen van de PS Vita zijn geweest. Zo was er een uitschuifbaar ontwerp (denk hierbij aan de PSPgo), maar ook een openklappende PS Vita hoorde tot de mogelijkheden. Takashi Sogabe wou eerst de PS Vita helemaal uit metaal maken, maar dat bleek niet zo een goed idee te zijn. Dit was namelijk onmogelijk dankzij de antennes die dan nodig zouden zijn voor WiFi en 3G connectie.

Wat misschien nog het meest opvallende is uit het hele interview, is dat één van de analoge sticks eerst een touch pad was. Dit idee was in het uiteindelijk model weggelaten, want de dual analog sticks bleken het meest nauwkeurig te zijn.