Naast de Apple iPad heb je natuurlijk ook tal van andere tablets. Denk aan de Galaxy Tab en HTC Flyer, maar ook Sony heeft een tablet op de markt. Deze tablet van Sony is de Sony Tablet S waar er twee verschillende varianten van op de markt zijn. Je hebt de S1 en S2. De Sony Tablet S1 heeft één scherm met een resolutie van 1280×768, in tegenstelling tot de Tablet S2 die maar liefst twee schermen heeft.

Voor een 16 GB Sony Tablet S hoeven de Amerikanen nu maar $399 voor te betalen in plaats van $499. Ook de 32 GB variant van de Sony Tablet S is met $100 verlaagd. Met deze prijsverlaging probeert Sony te concurreren met andere tablets in de tabletmarkt.

Om de aanschaf van zo’n Sony Tablet S aantrekkelijker te maken krijgen de Amerikanen bij aankoop vijf gratis games, kunnen ze een half jaar gratis gebruik maken van Sony’s muziekservice en krijgen ze gratis downloads uit de Video Unlimited store. Of deze prijsverlaging in Nederland wordt doorgevoerd blijft nog onbekend. Dit liet Sony’s woordvoerder Hans den Heijer weten die sprak met Webwereld.

In Nederland kost de Tablet S nu nog 429 euro. Sony-woordvoerder Hans den Heijer meldt Webwereld dat de tablet in Nederland voorlopig hetzelfde blijft kosten. “Er is bij ons niets bekend van een prijsverlaging”.