We konden een prijsdaling van de PS Vita zien aankomen, maar niet dat het zo snel ging gebeuren. Verschillende verkooppunten waar de PS Vita verkocht wordt, hebben de prijs van de handheld al doen dalen. Denk nu niet dat de PS Vita met een derde van de prijs is verminderd zoals de 3DS, maar de korting die wordt gegeven door de verkopers moet voldoende zijn om de verkoop van de PS Vita te stimuleren.

In de eerste twee dagen dat de nieuwe handheld van Sony te koop was, gingen er zo’n 325.000 stuks over de toonbank. In de tweede week werd de PS Vita slecht 72.479 keer verkocht en de PSP deed het toen zelfs nog beter met 101.121 verkochte units. Die verkoop zette de verkopers aan om een korting te geven op de PS Vita.

Volgens GamesRadar deed voornamelijk de 3G-versie van de handheld het niet goed en daardoor kun je de PS Vita nu al 20% goedkoper vinden. Dit wil zeggen dat de PS Vita met 3G op sommige plekken nog €240 kost. Of de korting ook gelijk doorgevoerd zal worden bij de release in Nederland weten we niet, maar laten we het hopen.