Hideo Kojima is de laatste tijd veel in het nieuws. De legendarische ontwikkelaar staat vooral bekend om de Metal Gear Solid serie die onder één van de meest populaire franchises valt binnen de industrie. Op dit moment is hij bezig met een geheim project en houdt hij ook de ontwikkeling van Metal Gear Rising goed in de gaten.

Het is geen geheim dat het niet al te best gaat met de Japanse game-industrie. Waar vroeger Japan bekend stond om zijn baanbrekende ideeën, raakt het land van de rijzende zon nu achter in vernieuwing en innovatie in hun grotere titels. Bijna alle ogen zijn gericht op Hideo Kojima om dit nog goed te trekken, maar de man is zelf onzeker over de positie van Japan.

Kojima is onzeker of de Japanse game-industrie nog wel kan concurreren met de Westerse industrie. Er ligt volgens hem tegenwoordig veel meer druk op ontwikkelaars om goede games uit te brengen. Er zijn maar tien grote triple-A titels die de aandacht van alle gamers kunnen trekken. Japanse titels staan bekend om hun alternatieve looks en speelstijl. Kojima meldt dat hij niet weet hoe Japan nog kan concurreren op het niveau van triple-A titels.

“It’s much more competitive now: if you look at triple-A titles on a worldwide scale there’s maybe only ten really big games that can get gamers’ attention, and I’m not sure how Japan can compete on that level.”