Je zal ongetwijfeld al wel op de hoogte zijn van het feit dat er een Bioshock-game naar de PS Vita komt. Deze game is geen port en een geheel nieuw deel in de franchise met een compleet nieuw verhaal. De game wordt uitgegeven door Take Two, wanneer dit alleen gaat gebeuren is nog een raadsel. Volgens 1Up waren er zelfs problemen tijdens de ontwikkeling en zou de game uit handen gegeven worden aan een andere studio. De game zal dan ook geen launch titel zijn voor de PS Vita en de release ligt nog ver weg. Volgens IGN zou de game alleen nog wel gepland staan voor een release in 2012.

Kevin Levine, co-founder van Irrational, vertelde het volgende over de game haar ontwikkeling in oktober:

“We’re still sort of in the paper design stage… I think for us, the idea we have is a really good expression on a platform like that [Vita]. It’s a different goal. And it has to sort of have its own voice in the franchise. If it just feels like a quieter voice in the franchise, I don’t think that works. For us.”

Het klinkt dus niet al te positief en we zijn dan ook benieuwd hoe de ontwikkeling er op het moment voor staat. Laten we hopen dat we alsnog een geweldige Bioshock-game mogen verwachten voor de PS Vita, desnoods met een release in 2013.