De CES gaat vandaag van start, de grootste elektronica fair die op deze aardbol bestaat. Hier worden de nieuwste video camera’s, telefoons, tablets, televisies, media-spelers en nog veel meer onthuld. Dit alles gebeurd in het avontuurlijke maar warme Las Vegas.

Een tipster van Engadget wist alvast een kijkje te nemen op de booth van Sony en zag daar iets opmerkelijks. Op een Sony TV met PS3 draaide een applicatie die we nog niet kennen. Hier was namelijk PlayMemories Studio te zien voor de PS3.

Een handelsmerk voor deze naam, ingediend in oktober vorig jaar, beschrijft de software als volgt “software for viewing, organizing and editing digital photos and video,”. In gewoon Nederlands betekent gewoon; een video-editor.

Deze app focust zich op video en lijkt volgens Engadget ook gebruik te maken van een Facebook-app. Dat laatste zou weleens interessant kunnen zijn, Facebook op je PS3, want waarom ook niet? We zullen ongetwijfeld in de loop der dagen meer te weten komen rondom deze mysterieuze apps voor de PS3.