http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4f0b2650394a3.jpg

Activision heeft het domeinnaam BlackOps2.com geregistreerd, zo meldt gamesblog Joystiq. De naam doet vermoeden dat dit domeinnaam bedoeld is voor de opvolger van Call of Duty: Black Ops. Activision wisselt in de CoD-franchise altijd elk jaar af van ontwikkelaar. Het ene jaar ontwikkelt Treyarch een CoD-game en het andere jaar ontwikkelt Infinity Ward/Sledgehammer een game voor de franchise. Dit jaar, mits deze trend voortgezet wordt, is Treyarch weer aan de beurt.

Met deze kennis in gedachte lijkt het erop dat we dit jaar een vervolg kunnen verwachten op Call of Duty: Black Ops. Vanuit persoonlijke ervaring kan ik je dan in ieder geval, met bijna zekerheid, melden dat Treyarch geen nieuwe engine gaat ontwikkelen. Iets waar veel gamers op het moment op hopen, omdat de huidige CoD-engine zijn rimpels laat zien. Developer Treyarch wordt alleen vaak afgeschilderd als degene die de slechtere Call of Duty’s maakt dan Infinity Ward, die verantwoordelijk zijn voor de Modern Warfare-series. Het zou dan ook op zijn zachtst gezegd ‘dom’ zijn van Activision om Treyarch een nieuwe engine te laten ontwikkelen.

Natuurlijk kan het ook betekenen dat Activision de naam gewoon veilig wilt stellen. Met het domein ‘ModernWarfare3.com’ had iemand namelijk de website doorgelinkt naar die van Battlefield 3.

Ook is er nog een Call of Duty in ontwikkeling voor de PS Vita. Deze game wordt naar verluid ook ontwikkelt door Treyarch en zou Call of Duty: Allied Mobile Force gaan heten.