AT&T, de provider die in Amerika voor de 3G van de PS Vita zorgt, heeft vandaag de abonnementen voor de handheld bekend gemaakt. De abonnementen zijn naar mijn mening pure onzin en nergens voor nodig. Alhoewel je niet aan een contract vastzit bij AT&T maar een ‘month-to-month’-plan, blijft het een onlogische keuze zo’n abonnement af te sluiten. Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone op zak, dit vaak met een internet abonnement die te delen valt middels een WiFi-toegangspunt. Het los afsluiten van een 3G-abonnement is dan ook nergens voor nodig en is puur geld door het toilet spoelen.

Er komt een 15 dollar abonnement via AT&T die je recht geeft op 250MB data en een plan die 25 dollar kost voor 2GB data, beide aantallen zijn per maand. De Nederlandse abonnementen van Vodafone zullen er ongetwijfeld niet ver vanaf zitten.

Dan nog te bedenken dat je via 3G een limiet hebt van 25MB per download uit de PlayStation Store. Wanneer je jouw telefoon omtovert in een hotspot heb je hier geen last van, dan verbindt de PS Vita gewoon via WiFi met je telefoon. Er is dus in weze eigenlijk niet eens een goede reden de PS Vita 3G te halen, ga dus lekker voor de WiFi-versie en bespaar die 50 euro voor bijvoorbeeld een memory card.