We zijn natuurlijk een PlayStation-site maar dat betekent niet dat we helemaal niks met Microsoft te maken hebben. Zoals je hier bijvoorbeeld al hebt kunnen lezen gingen er geruchten dat Microsoft tijdens de CES een nieuwe Xbox zou aankondigen. En Sony zou op haar beurt dan niet achterblijven en de PS4 gaan onthullen. Dit is alleen allemaal gisteren niet gebeurd, want toen hield Microsoft namelijk haar persconferentie. De enige highlight voor gamers was dat Kinect ook naar de PC komt, niet veel bijzonders dus als je het mij vraagt. Wel worden de geruchten nu al sterker van een eventuele E3-onthulling, maar dit lijkt ons sterk. Ook gaan er nog steeds geruchten dat Sony een PS4 zou gaan onthullen aankomende E3, wat in juni plaats gaat vinden in Los Angeles.

Zelf schat ik de kans nog steeds laag in, van een onthulling dit jaar, omdat de eindjaren van een console de beste jaren zijn voor een fabrikant. De consoles kennen een grote bibliotheek aan games en gaan voor een relatief lage prijs over de toonbank. Op die manier is het makkelijk klanten winnen voor zowel Microsoft als Sony en die ruiten wil je niet snel ingooien. Mijn verwachtingen van een onthulling in 2013, release in 2014, van zowel de PS4 als de nieuwe Xbox blijf ik dus volhouden.

Een ander sappig detail is overigens het feit dat Microsoft voor een all-in-one Xbox-ervaring zal gaan bij de next-gen consoles. Dit houdt in dat je straks een Xbox kan kopen met Kinect, een tablet en een console. Deze zouden dan allemaal samen gaan werken met elkaar. Dit sluit behoorlijk aan op de plannen van Nintendo, die ook een soort tablet met de WiiU gaat brengen.

Op Sony haar beurt zijn er dan weer geruchten dat je de PS Vita straks als controller gaat gebruiken voor ontzettend veel PS3-games. Op deze manier hoeft Sony geen losse ‘tablet’ te leveren bij de PS3 of straks PS4, aangezien dit allemaal met de PS Vita kan. Het is allemaal echt ontzettend interessant om te zien waar gaming heen gaat de komende jaren en we raken er dan ook nog niet over uitgepraat de komende tijd.