http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4f0c7fc486ea0.jpg

Activision heeft ons zojuist een enorm persbericht toegestuurd met alle informatie rondom de downloadable content van de game. Vanaf 24 januari barst het namelijk los met 9 maanden lang Modern Warfare 3-content, voor de Xbox. De premiumleden van Call of Duty Elite krijgen via Xbox Live als eerste toegang tot de content. De PS3? Daar wordt niks over gezegd. “Andere platformen volgen op een later tijdstip,” aldus Activision.

De updates die negen maanden lang plaatsvinden bevatten in totaal 20 content-releases. Deze negen maanden noemt Activision heel toepasselijk het ‘MW3 Content Season’.

De content bevat gloednieuwe multiplayermaps, special ops-missies, nieuwe speltypen en nog vele anderen dingen. Elke maand wordt er weer wat gereleased voor Call of Duty Elite en de eerste maandelijkse content-release is al gepland, al dan wel alleen voor de Xbox. In de eerste drie maanden van 2012 brengt Activision vijf verschillende contentpakketten uit. Dit gebeurt op drie momenten in januari, februari en maart.

Opvallend is dat in het gehele persbericht niks staat over een eventuele datum voor de PS3, men heeft het alleen maar over de Xbox. Beetje teleurstellend en gemeen voor de betalende PS3-leden als je het mij vraagt, maar goed, dat is Activision. Ze hebben dan ook een exclusief contract met Microsoft om de content voor een tijdelijke periode eerst op de Xbox uit te brengen.

Je zal maar een betalende Call of Duty: Elite member zijn op de PS3, ik kan me voorstellen dat je dan het gevoel hebt dat je genaaid wordt. Hopelijk duurt de exclusiviteit op de Xbox niet lang.

“De gigantische release van Modern Warfare 3 en het stormachtige succes van Call of Duty Elite is pas het begin. Call of Duty Elite is altijd beschikbaar voor onze fans en de MW3 Content Season is de ultieme manier om onze betrokkenheid bij de Call of Duty-community te tonen. Bovendien krijgen Call of Duty Elite premiumleden zo heel veel waar voor hun geld,” zegt Eric Hirshberg, algemeen directeur van Activision Publishing. “Met de Call of Duty®: MW3 Content Season voor Call of Duty Elite lossen we onze belofte in om meer nieuwe content nog vaker beschikbaar te maken voor nog meer afwisseling. Drie studio’s hebben de handen ineen geslagen voor het eerste seizoen en het belooft zeer diepgaande en uitgebreide content te worden. Dankzij de expertise van onze ontwikkelaars en de passie van de fans, hoefden we geen concessies te doen op gebied van kwantiteit en kwaliteit, wat erg bijzonder is.”

Informatie over de content

De eerste twee content-releases bevatten multiplayermaps die ook speelbaar zijn in Survival van Modern Warfare 3. In deze maps kom je terecht in een door oorlog verscheurd Central Park en een dorpje aan de Italiaanse kust. Liberation is een uitgestrekt militair landschap ideaal voor sluipschutters en LMGs. Aan beide zijden bevindt zich geschut voor eenieder die dapper genoeg is om dekking in te ruilen voor brute vuurkracht. Piazza is een idyllisch Italiaans vakantieoord waar gevaar in een klein hoekje zit en je voor je het weet in de loop van een wapen kijkt. Gevechten op de korte afstand en aanvallen van achter, boven en onder zijn aan de orde van de dag.

De derde content-release staat gepland voor half februari en de twee daaropvolgende releases staan in maart klaar om gedownload te worden. Call of Duty Elite premiumleden krijgen tot september één keer per maand nieuwe content. In maart is ook de eerste Modern Warfare 3 Content Collection te verkrijgen voor de hele Call of Duty: MW3-community op Xbox Live.

Om de verschillende content-releases luister bij te zetten, organiseert Call of Duty Elite speciale events waar gestreden kan worden om echte prijzen. We houden je het hele jaar op de hoogte van het Modern Warfare 3 Content Season voor Call of Duty Elite en de Collection-reeks.