Sony’s hoge pief; Kaz Hirai heeft gereageerd op de geruchten rondom een PlayStation 4. Dit meldt populaire techsite Engadget zojuist. Een aankondiging van de PS4 tijdens de E3 2012 heeft Kaz Hirai officieel ontkracht, een aankondiging na de E3 lijkt daarnaast ook zeer onwaarschijnlijk. Kaz Hirai meldt dat Sony altijd heeft gezegd dat de PS3 een levenscyclus heeft van tien jaar en er is geen reden hiervan af te wijken.

De PS3 is al sinds 11 november 2006 te koop in Japan en werd aangekondigd op 16 mei 2005. De console zag het daglicht in Europa pas op 23 maart 2007 en kende toen een adviesprijs van ruim 599 euro. Inmiddels is de PS3 van toen vervangen door een ‘Slim’-model die dunner is, minder lawaai maakt en zuiniger met energie omgaat. Een PS3 Slim kost tegenwoordig zo’n rond de 250 euro.

Het enige wat Sony  nodig heeft is een reden om de PS4 aan te kondigen, dit zou bijvoorbeeld de onthulling van een nieuwe Xbox kunnen zijn. Met een levenscyclus van tien jaar zou de PS3 ‘dood’ zijn rond 2016, maar dit betekent niet dat we in 2016 pas een nieuwe console krijgen. De PlayStation 2 is namelijk ook nog altijd in leven en verkoopt nog altijd als een trein in Zuid-Azie en Oost-Europa.

Het is nog altijd onduidelijk of Microsoft een move gaat maken tijdens de E3, op de persconferentie tijdens de CES bleef het namelijk stil rondom een eventuele nieuwe Xbox.