Gisteren heeft DICE aangegeven dat cheaters in Battlefield 3 scherper in de gaten gehouden zullen worden. Recent hebben ze bij DICE een flink aantal cheaters, gebaseerd op de battle reports en statistieken, verbannen van de Battlefield 3 servers.

DICE zegt dat ze vanaf de release al bezig zijn met het monitoren van de statistieken en controleren van klachten van andere spelers over vermeende cheaters. Vanaf vandaag gaan ze deze zoektocht intensiveren en worden de statistieken gewist en de cheater verbannen. Volgens DICE is dit de enige manier om duidelijk te maken dat je het plezier in gamen verpest door vals te spelen.

“At DICE, we will never tolerate cheaters. Life on the battlefield can be harsh, especially when you’re up against the fantastic flying duo. But it should never be a case of you losing because someone is outright cheating.”

DICE spoort iedereen aan om, wanneer je het slachtoffer bent van een cheater, deze persoon meteen aan te geven via de Battlelog. Dit doe je door naar de Battlelog website te gaan, daarna naar de profielpagina van de vermeende cheater te gaan en daar op het driehoekje te klikken in de rechter bovenhoek. In het venster wat dan te voorschijn komt is het de bedoeling zoveel mogelijk informatie te geven waarom jij denkt dat die persoon vals speelt. Deze rapporten worden na ontvangst bestudeerd door de analisten bij DICE en waar nodig wordt actie ondernomen.

“We do this for the millions of dedicated players out there who deserve a fair game, every game.”

Bedankt voor het melden saidddd93! Ook een nieuwstip doorgeven aan de PSX-Sense redactie? Stuur je nieuwtje dan via deze link.