Het is tegenwoordig nog maar de vraag welke markt groter is, die van de casual gamer of die van de hardcore gamer. Ubisoft komt namelijk even met verkoopcijfers in huis vallen waar je u tegen zegt. Ze hebben namelijk maar liefst 25 miljoen exemplaren verkocht van de game Just Dance 3. Dit meldt Ubisoft vandaag middels een persbericht.

25 miljoen is echt ontzettend veel en laat zien dat de Just Dance franchise eentje van wereldformaat is. Het is wellicht niet het type game die wij als ‘hardcore gamers’ zouden gaan spelen, maar toch is het enorm populair bij het casual volk.

Vandaag kondigt Ubisoft aan dat, naar onze berekeningen, Just Dance® 3 wereldwijd meer dan 7 miljoen stuks heeft verkocht sinds de release van de game in oktober. Daarmee komt het totale aantal verkochte games van de Just Dance franchise op meer dan 25 miljoen stuks wereldwijd! Sinds de release, staat de game onafgebroken in de top 5 van de best verkochte games in zowel Europa (GfK cijfers), als de Verenigde Staten (NPD). Wereldwijd wordt er iedere dag in totaal meer dan 23 miljoen minuten Just Dance 3 gespeeld en wordt er op meer dan 7,5 miljoen nummers gedanst*.