http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4f1052e8a0722.jpg

Wie is er nou geen Blizzardfan? Tot op heden heeft deze grote game publisher ons niet teleurgesteld. De beta voor Diablo 3 is al een tijdje uit en de meeste mensen hebben hem al helemaal stukgespeeld. Gamers kijken halsreikend uit om het echte spel helemaal tot op de bot te gaan verkennen en zich wekenlang zichzelf comfortabel op te sluiten op hun kamer. De releasedatum kan dus niet snel genoeg komen.

De reacties tot nu toe aan de hand van de beta zijn erg positief. Overal op de wereld zit iedereen met smart te wachten totdat het spel de ‘Gold Status’ krijgt.  Gelukkig voor de niet hardcore hardware gamers, heeft Blizzard ook aan de casual PC-gamers gedacht. Net als bij Star Craft 2 is het hebben van supersnelle computer niet noodzakelijk. Dit is ook de kracht van Blizzard. Ze brengen games uit die ook op een wat oudere pc gedraaid kunnen worden zonder problemen.

Daarnaast hebben de makers speciaal gelet om Diablo 3 teveel ingewikkelde traditionele RPG elementen te geven. Met het upgraden van je wapens bijvoorbeeld, hebben ze door de introductie van de Artisans de gamer keuze te geven of ze meer of minder aandacht willen besteden aan het sleutelen van wapens. Als je onderweg tijdens het crawlen van een dungeon bijvoorbeeld een wapensmid tegenkomt dan is het mogelijk om de verdere upgrades van je wapens aan hem uit te besteden.

Sceptisch
Mensen zijn sceptisch of het op de console ook een succes zal worden. De grote aantrekkingskracht van Blizzardspellen ligt voornamleijk ook in de sterke community en goede netwerk via hun Battlenet. De vraag is dus of de console community net zo groot zal worden als de PC community? Er gaan de geruchten rond dat de Xbox Live netwerk van Microsoft en het Sony Playstation Network een uitgeklede versie van battle.net zal gebruiken waarbij voornamelijk er nadruk gelegd zal worden op de co-op mode.

Naar verwachting zal het spel in april uitgegeven worden. Dit is de meeste logische releasedatum aangezien Blizzard er gebaat is aan een uniforme release voor haar vlaggenschip titels zoals het tweede deel van Star Craft 2 Heart of the Swarm in april/mei 2012. We wachten dus met spanning af!