Volwaardige PS3-games via Remote-play op de PS Vita, het kan wel

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4f1ad7a5d233d.jpg

Red Dead: Redemption op je PS Vita? Of misschien zelfs Mortal Kombat en Batman:Arkham Asylum? Dat is mogelijk, maar niet als je vriendjes wilt blijven met Sony. Het is hackers namelijk gelukt om een PS3, uitgerust met custom firmware, volwaardige PS3-games te laten streamen naar de PS Vita middels Remote-play. Sony heeft tot op heden nog niks met de PS Vita Remote-play gedaan, terwijl het apparaat al sinds 22 december in Japan op de markt is. De verkopen zijn niet al te geweldig en je zal toch denken dat Sony stappen gaat zetten om het apparaat een zetje in de rug te geven?

Als hackers het kunnen dan kan Sony het zelf al helemaal, het inschakelen van Remote-play is namelijk een kleine moeite en kan in theorie bij elke game. De software op de PS Vita stelt je in staat controls zoals L2, R2, L3 en R3 te mappen naar bijvoorbeeld het touchscreen of de gevoelige achterkant. De hackers lieten daarnaast ook nog een cryptisch bericht achter, deze luidde als volgt:

Is it remote play? Obviously, yes.

Is it fake? Did you have a dream? That maybe it was so real you couldn’t distinguish it from reality. And if you couldn’t wake up from this dream, how would you know if you’re not dreaming?

One more time, Sony does not tell the truth.

Om dit zelf te kunnen krijgen moet je jouw PS3 hacken maar dat is natuurlijk foei foei, want dan stimuleer je meteen piraterij volgens Sony. Wij brave Sony-gebruikers kunnen dus alleen maar dromen van deze features en hopen dat Sony dit ooit nog aan gaat zetten voor elke PS3-game. Of dat ze developers achter de kont aan gaan zitten om dit toe te voegen aan hun games, net als ze destijds deden met de trophies. Deze zijn namelijk verplicht bij elke PS3-game die na januari 2011 is uitgekomen.

Zoals welbekende internetheld en oprichter van Valve; Gabe Newell ooit eens zei ” Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem”.

Boxshot Red Dead Redemption

Red Dead Redemption

Releasedatum:
21-05-2010
Genre:
Role Playing Game
Uitgever:
Rockstar
Ontwikkelaar:
 1.    1919 XP
  ddvos's avatar

  Ik dacht dat dit standaard werd ondersteund door de vita. Zelfs de psp heeft remote play waarom de vita niet ?

 2. crew Management -    4478 XP
  M4GN3T's avatar

  @ddvos: Hij heeft wel Remote-play maar je kunt geen games openen, krijg je melding dat het niet ondersteunt is.

 3.    1100 XP
  ferrariking's avatar

  moet sony snel zelf doen!!!!

 4.    505 XP
  DarkQ's avatar

  dit ziet er wel heel erg vet uit wel jammer dat sony niet veel hiermee bezig is :S

 5.    1693 XP
  chronic010's avatar

  Heel dom van Sony ook dat het dus mogelijk is, maar je het er niet in stopt….

 6.    5494 XP
  7th-son's avatar

  ok, dat vind ik nou een goeie hack!

 7.    132 XP
  speler's avatar

  Door deze functie koop je maar 1 keer een spel, voor ps3 en Vita, waardoor Sony inkomsten misloopt,….( dus Sony wilt dit niet) maar
  nu wordt het veel interessanter om een Vita te kopen, dus verkoopt Sony meer toestellen (en dit wilt Sony wel).
  Of ze laten dit niet toe en de reden om een Vita te kopen wordt weer een pak kleiner, maar de mensen die dan toch een Vita kopen, kopen wel weer games.

 8.    1100 XP
  ferrariking's avatar

  @speler: onder weg game moet je tochwel vita games kopen;)

 9. crew Management -    4478 XP
  M4GN3T's avatar

  @speler: Rare redenering. Veel games zoals Resistance, Uncharted, FIFA etc. krijgen speciale Vita-versies. Daarnaast is er ook een internet verbinding (redelijke snelle ook nog) vereist om dit te kunnen doen. Er is gewoon geen goede reden waarom je als bedrijf zoiets niet wilt inschakelen terwijl de software er helemaal klaar voor is.

 10.    908 XP
  CrazyFunkyStyle's avatar

  Vita is pas uit in Japan, en nog niet eens in Europa. Ff afwachten en tijd geven, want het zal vast wel komen vanuit Sony zelf

 11.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  hoezo piraterij een jailbreak mag gewoon (ook al neemt sony acties) en als je de games legaal hebt voor je ps3 dan is er gewoon niks aan de hand…

 12.    116 XP
  OptimusPrimeNL's avatar

  het zal wel met copyrights enzo te maken hebben dat sony dit niet doet

 13.    5494 XP
  7th-son's avatar

  @CrazyFunkyStyle: dat dachten we van backwards compatibility ook op de ps3

 14.    282 XP
  The Chosen One's avatar

  Hmmm To hack or not to hack…
  Thats the question

  Nu maken ze het mij wel te moeilijk?
  Ik hou mijn gadgets graag origineel…
  Maar Dark souls spelen op de vita!!!

 15.    100 XP
  Ps3vanolaf's avatar

  Check dit maar: http://www.youtube.com/watch?v=lwSJC2zgK-E&feature=youtube_gdata_player er word gezegt dat sony een update geeft op 22 feb

 16. Anoniem -   
  Joey's avatar

  Denk dat die remote play heus wel kan maar dat sony even wacht totdat die ps3 games een vita control scheme toegevoegt krijgen. Hoe kun je immers ps3 volwaardig spelen op de vita zonder dat je L3, R3, L2 en R3 goed kunt instellen op de vita? Als ze het nu zouden vrijgeven volgt er geheid een hoop gezeik dat de games niet goed werken qua besturing.

 17. Anoniem -   
  Jeroen's avatar

  Inderdaad @joey dat is nog eens logisch redeneren. Ik denk ook dat sony eerst alles wil perfectioneren voordat we met ps3 games op de vita kunnen spelen, dat het mogelijk is wisten we al via die tech demo van een paar maanden terug, denk ook niet dat remote play momenteel de hoogste prioriteit heeft, maar dat het ooit gaat gebeuren is wel duidelijk. Kweste van even geduldig wachten.

 18. crew Management -    4478 XP
  M4GN3T's avatar

  @Joey: @Jeroen: Redenering klopt niet, zie ook artikel, de controls e.d. zijn allemaal al ondersteund. De Remote-play software is al uitgerust met control mapping. Dit staat ook in het artikel en is ook te zien op de video’s.

 19. Anoniem -   
  Joey's avatar

  Whatever, remote play werkt nu nog niet met PS3 games en de ondertoon in jouw artikel duid er op dat sony dat expres even achterwege laat op dit moment terwijl ze daar heus wel een valide reden voor hebben. Dat we die reden niet kennen is hun goed recht en zal vast met kwaliteitsbewaking te maken hebben. Sony heeft ook nooit gezegt dat remote play direct vanaf launch zou werken met PS3 games en hebben slechts een tech demo gegeven met Killzone 3, niets meer en niets minder. Het zal dan ook heus wel mogelijk zijn binnenkort, gewoon even rustig afwachten tot die tijd.

 20. Anoniem -   
  Jeroen's avatar

  Er zijn nu wel al enkele games die je kunt spelen via remote play, zoals die pixeljunk games, maar nog niet alles, ook schijnen apps zoals mubi en videozone via remote play goed te werken, ook kun je straks gedownloade psp games uit de store spelen op de vita, erg tof allemaal. Ik ga de vita zeker halen en wacht wel rustig af wat remote play betreft, snap al die ophef ook niet zo goed? Voorlopig ben ik straks toch te druk met al die nieuwe vita games. Sony heeft weer een mooi apparaatje voor ons gemaakt, nog even en het is 22 feb 🙂

 21. Anoniem -   
  87.209.208.xxx's avatar

  Dit was toch ook al lang voor de ps vita bekend icm de psp? Ergens in een configuratiebestand ja in nee veranderen ( uiteraard enkel mogelijk na gebruik van cfw).

 22.    440 XP
  Scholtenbrau's avatar

  TES: Skyrim op de Vita. #win