http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4f1ad7a5d233d.jpg

Red Dead: Redemption op je PS Vita? Of misschien zelfs Mortal Kombat en Batman:Arkham Asylum? Dat is mogelijk, maar niet als je vriendjes wilt blijven met Sony. Het is hackers namelijk gelukt om een PS3, uitgerust met custom firmware, volwaardige PS3-games te laten streamen naar de PS Vita middels Remote-play. Sony heeft tot op heden nog niks met de PS Vita Remote-play gedaan, terwijl het apparaat al sinds 22 december in Japan op de markt is. De verkopen zijn niet al te geweldig en je zal toch denken dat Sony stappen gaat zetten om het apparaat een zetje in de rug te geven?

Als hackers het kunnen dan kan Sony het zelf al helemaal, het inschakelen van Remote-play is namelijk een kleine moeite en kan in theorie bij elke game. De software op de PS Vita stelt je in staat controls zoals L2, R2, L3 en R3 te mappen naar bijvoorbeeld het touchscreen of de gevoelige achterkant. De hackers lieten daarnaast ook nog een cryptisch bericht achter, deze luidde als volgt:

Is it remote play? Obviously, yes.

Is it fake? Did you have a dream? That maybe it was so real you couldn’t distinguish it from reality. And if you couldn’t wake up from this dream, how would you know if you’re not dreaming?

One more time, Sony does not tell the truth.

Om dit zelf te kunnen krijgen moet je jouw PS3 hacken maar dat is natuurlijk foei foei, want dan stimuleer je meteen piraterij volgens Sony. Wij brave Sony-gebruikers kunnen dus alleen maar dromen van deze features en hopen dat Sony dit ooit nog aan gaat zetten voor elke PS3-game. Of dat ze developers achter de kont aan gaan zitten om dit toe te voegen aan hun games, net als ze destijds deden met de trophies. Deze zijn namelijk verplicht bij elke PS3-game die na januari 2011 is uitgekomen.

Zoals welbekende internetheld en oprichter van Valve; Gabe Newell ooit eens zei ” Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem”.