Onder het motto “we do not forget” en “we do not forgive” is de hackersgroep Anonymous gestart met een nieuwe aanval op Sony. Eerder werd al bekend gemaakt dat Sony maar ook andere entertainment bedrijven geviseerd werden omwille van hun steun voor de SOPA (Stop Online Piracy Act) wetgeving. Direct daarna werd de directe steun van Sony, maar ook van Nintendo en EA games, opgeheven om een situatie zoals de PSN hack van een aantal maanden terug te voorkomen. Alhoewel de SOPA wetgeving langzaam uit elkaar brokkelt in de Verenigde Staten heeft Anonymous de indirecte steun van Sony nog niet vergeten.

Een aanval op het Playstation Network zou gespaard blijven alhoewel daar nog niet veel zekerheid over is omdat Anonymous geen hechte groep is. “WeAreTheAnonsVoice heeft weliswaar het volgende gemeld op youtube:

LISTEN, we don’t attack PSN. We will NOT DDoS sony, so NO site will get down. We are working for a thing much better. So there is not attack on the costumer, only on SONY.

Er is nog veel onduidelijkheid over welke acties gericht tegen Sony ondernomen zullen worden maar waarschijnlijk zullen de gegevens van alle werknemers openbaar worden gemaakt (indien de aanval lukt). Ook is Anonymous van plan om zowel muziek, films als games gratis te verspreiden over de sites van Sony zelf. Een reactie van Sony is er nog niet. Het is dus afwachten om te zien of de nieuwe beveiligingsmaatregelen zullen werken.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Co4zIpP548w