ESRB score legt Dragon Age: Origins’ seksuele ‘prestaties’ uit

BioWare, bekend van onder andere Mass Effect en Mass Effect 2, komt binnenkort met de nieuwe RPG Dragon Age: Origins. Tijdens de E3 was er al een demo speelbaar en daarin was veel erotisch beeldmateriaal te zien, het lijkt hierop meer een erotische game dan op een echte RPG op BioWare’s niveau. De ESRB daarintegen denkt daar heel anders over, zij vinden namelijk dat er totaal geen erotische beelden te zien zijn. Terwijl er duidelijk een paar vrouwelijke demonen borsten te zien zijn op de E3 demo, deze tellen dus volgens de ESRB niet mee.

De ESRB is de PEGI van onder andere Amerika. Zij kijken dus of de game wel geschikt is voor je 6-jarige broertje of niet. Gisteren was de officiële ‘score’ van de game Dragon Age: Origins op hun site verschenen, hierin stond dat er geen seks in te vinden was. Wat dus duidelijk wel het geval is. Verschillende sites hebben de organisatie hierop gewezen en dat heeft duidelijk effect gehad op de score, sinds vandaag is de score weer gewoon zoals het hoort: Mature.

Wat vind jij hiervan? Mogen organisaties als PEGI en ESRB wat strenger zijn met hun scores of juist wat milder?

6 reacties

 1.    107 XP
  Rahzer's avatar

  Ze mogen best wat strenger zijn ja. Veel materiaal is niet voor jeugdige ogen geschikt. Maar erotisch materiaal voor de jeugd verborgen houden lukt gewoonlijk toch al niet (internet). Dus als waakhond van de gameindustrie zou ik me niet al te druk maken.

 2.    3761 XP
  vinnie1234's avatar

  Ik vind dat PEGI heel wat milder mag worden!

 3.    528 XP
  UPD8NL's avatar

  Boeiend, als een game vet is koop ik hem toch wel, of het nou 12+ of 16+ is met drugsgebruik of geweld.

 4.    6677 XP
  Myx's avatar

  Boeiend, ik kijk nooit naar die dingen. Mijn ouders bepalen wel wat ik koop of niet niet paar achterlijke mensen die denken er veel van af te weten/

 5.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Vooral in Amerika moeten ze wat strenger zijn anders krijgen ze allemaal claims aan hun broek

 6.    229 XP
  csvichf's avatar

  ik denk dat 1 op de 100 000 mensen zich aan die score houde