Robert Bowling werd onlangs in een livestream over de nieuwe Elite DLC gevraagd over de prestige glich in Modern Warfare 3. Hierin vertelde hij dat in het begin van de ontwikkeling van de game ze technologie hebben ontwikkelt, dit om mensen op te sporen die misbruik maken van glitches. Waarschijnlijk was dit een betere optie dan gewoon zorgen dat de glitches minder snel mogelijk zijn. Call of Duty kent namelijk al ontzettend lang dezelfde glitches en telkens maar weer bij elke nieuwe release duiken deze weer op.

Zo is Modern Warfare 2 bijvoorbeeld haast onspeelbaar, omdat in bijna elke server wel een hacker 13 jarige puber met teveel tijd zit. Dit wilde Robert Bowling niet weer laten gebeuren, hij vertelde namelijk dat MW3 geen MW2 moest worden waarin hackers de game verspesten voor andere mensen.

De nieuwe technologie in Modern Warfare 3 stelt Infinity Ward in staat om spelers makkelijker te blokkeren. Voor mensen die niet weten wie Robert Bowling is, onderstaande video geeft hopelijk een redelijke impressie.