De game Reality Fighters voor de PlayStation Vita zal vanaf de releasedatum van Sony’s nieuwe handheld beschikbaar zijn. In Reality Fighters maak je gebruik van je PlayStation Vita en je echte omgeving.

Tijdens het maken van jou eigen personage, zal Mr. Miyagi zich onthullen als je gids en je leren hoe je jezelf kunt ontwikkelen tot een ware vechter. Spelers die de game blijven spelen en hem niet na een paar potjes wegleggen, zullen op den duur ook het culturele icoon als speelbaar personage vrijspelen.

Volgens Mitsuo Hirakawa, lid van het ontwikkelteam van SCE XDev Studio, hebben ze meerdere personages de revue laten passeren, waaronder Jackie Chan, Bruce Lee, Chuck Norris, Jet Li en zelfs Mike Myers. Uiteindelijk hebben ze dan toch voor Mr. Miyagi gekozen om zijn humoristische kenmerken.

Noriyuki Morita, de acteur die de rol van Mr. Miyagi vertolkte in de Karate Kid films, is helaas overleden in 2005, daarom zal het personage in het spel ingesproken worden door de Amerikaanse stemacteur Jim Ward. Bekijk hieronder een paar screenshots van Mr. Miyagi.