Ik heb het hier over Rayman: Origins, een titel van Ubisoft die bij ons al eens enorm hoog scoorde in de PS3-review. Alleen laten we eerlijk zijn, als je een Uncharted, Call of Duty, Killzone, Skryim etc. op de PS3 hebt, dan zou je niet zo snel Rayman kopen. Sommige games, hoe goed ze ook zijn, speel je gewoon niet op de hedendaagse consoles, heel jammer maar dat is nu eenmaal zo.

Rayman: Origins is er zo’n game, het is een game die ervoor zorgt dat je zo ontzettend verslaafd raakt, alleen de ervaring gaat beter zijn op een handheld dan een console. Deze platformer brengt je weer terug naar de jaren dat je uren Rayman kon spelen en de tijd als het ware gewoon vergat. De prachtige handgetekende werelden en de animaties, alles klopt gewoon. Moet je nagaan dat je dit spel speelt op dat prachtige OLED-scherm van de PS Vita, waar je maar wilt. Deze platformer smeekt om een systeem als de PS Vita, daar komt deze game namelijk zo goed tot zijn recht.

Onderstaande screenshots zijn van de PS Vita-versie en zoals je kunt zien ziet het er adembenemend uit. Rayman: Origins staat bij mij nog hoger op het verlanglijstje dan een game als Resistance of Ninja Gaiden Sigma. Dit puur omdat ik op de PS Vita games wilt die ik niet op een PS3 zou spelen, andere games.

Zorg er straks echt voor dat je deze game bij de release van de PS Vita mee naar huis neemt, want ik ga je beloven, je krijgt hier geen spijt van. En zo’n belofte doe ik niet snel, maar deze game is werkelijk waar fantastisch.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4f221ad53b237.jpg

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4f221ad788b3c.jpg

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4f221ad977cd0.jpg