Wat zijn de sociale mogelijkheden van de PS Vita toch geweldig

Op het moment hebben we al twee PS Vita’s onder de redactie en de competitie is nu al los gebarsten. Marc en ik zijn in het bezit van een PS Vita plus een hele lading aan games en redacteur Axel krijgt zijn PS Vita begin volgende week. We hebben wel een review embargo van 15 februari, over de games inhoudelijk kunnen we je dus nog niet veel gaan vertellen. Waar ik het vandaag wel even over wil hebben zijn de sociale mogelijkheden die de PS Vita biedt.

Marc en ik spelen allebei WipEout 2048 op het moment en het is inmiddels een hele gebeurtenis om elkaars rondetijden te verbreken. De PS Vita laat zo overzichtelijk en mooi zien hoe je vrienden presteren in een bepaalde game. Bij elke game heb je sowieso onderin een overzicht van wat je vrienden behaald hebben qua mijlpalen. Een screenshot daarvan kun je hieronder zien, dit staat onder het LiveArea menu van WipEout 2048.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4f2b245797e88.jpg

Deze social stream is alleen slechts een klein onderdeel met wat je allemaal kan op sociaal vlak. In WipEout 2048 kan ik heel gemakkelijk de klassementen zien van me vrienden en hoe zij gepresteerd hebben op een bepaalde track. Op die manier weet ik precies welke tijd ik moet halen om Marc de ogen uit te steken. Excuses dat onderstaand screenshot niet zo helder is, dit komt omdat ik deze handmatig met me telefoon moest maken, WipEout heeft namelijk screenshots geblokkeerd.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4f2b213782549.jpg

Nu is WipEout 2048 niet de enige game die haar sociale functies zo goed voor elkaar heeft, ook Unit 13 kan er wat van. Alle ranglijsten, status updates, trophies e.d. worden netjes weergegeven en alles is ontzettend overzichtelijk. Het Europese PlayStation Network is alleen nog niet online voor de PS Vita, dus we kunnen onze trophies nog niet synchroniseren. Wel is het al mogelijk om je vriendenlijst en dergelijke te bezichtigen.

Status updates van al je vrienden kun je ook allemaal tegelijk bekijken, dit doe je in de Near-app. Hier zie je precies welke games je vrienden spelen, wat ze hierin behaald hebben en op welk tijdstip dit allemaal was. Zoals je hieronder ziet krijg je dan een mix van al je vrienden en hun status updates.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4f2b24831172d.jpg

Near kan alleen nog veel dieper, en je krijgt ook soort van achievement als je een gebied ontdekt met ook een PS Vita gamer. De mogelijkheden met de PS Vita zijn echt eindeloos en alles werkt ook nog eens heel snel. Je merkt duidelijk dat Sony veel tijd heeft geïnvesteerd in het sociale gedeelte van de PS Vita en dit hebben ze echt onwijs goed gedaan.

Boxshot WipEout 2048

WipEout 2048

Releasedatum:
22-02-2012
Genre:
Actie
Uitgever:
Sony
Ontwikkelaar:

12 reacties

 1.    1377 XP
  xFatalz's avatar

  Die functies zien er uber geil uit idd, mooi artikel roy !

 2.    1489 XP
  lilrobbie22's avatar

  ziet er echt geweldig uit! morgen kan ik hem ook testten 🙂 #eindelijk

 3.    505 XP
  DarkQ's avatar

  speel je al unit 13 die komt tog pas 6 maart ?

 4.    1374 XP
  rva_96's avatar

  NEAR is toch alleen bereikbaar op de 3g versie ? Zoja kan ik dan op de wifi versie wel checken wat m’n vrienden aan ’t spelen zijn,en hun trophy’s bekijken ?

 5.    1489 XP
  lilrobbie22's avatar

  @DarkQ: @DarkQ: ja dat vond ik ook al raar

 6. crew Management -    4948 XP
  M4GN3T's avatar

  @DarkQ: Review code

  @rva_96: Near is ook te gebruiken op de WiFi-versie hoor. Met de 3G-versie zou je alleen in theorie ook onderweg Near kunnen bijwerken en checken. Maar via WiFi kun je ook locatie bepalen dus maak je geen zorgen, je mist niets als je een WiFi hebt. Functies blijven hetzelfde als de 3G-versie.

 7.    505 XP
  DarkQ's avatar

  @M4GN3T: heb je dan de hele game of mag je een stukje spelen

 8. crew Management -    4948 XP
  M4GN3T's avatar

  @DarkQ: Gehele game, volledige review versie gewoon.

 9.    505 XP
  DarkQ's avatar

  @M4GN3T: lol vin ik wel jammer dat die pas 6 maart uit gaat komen :S

 10.    1374 XP
  rva_96's avatar

  @M4GN3T oke bedankt voor je antwoord :D:D weer helemaal happy xD

 11.    6677 XP
  Myx's avatar

  Het ziet er allemaal ook zo gelikt uit.

 12.    615 XP
  thibaut peeters's avatar

  @M4GN3T: kan je je trophies ook charen op fb zoals je dat kan bij de ps3 als het europese playstation network online gaat ?( bij mijn ps3 komt er trouwens altijd op dat het aanmelden via fb mislukt is):( .
  en zou je nog zo een paar screenshots op psx-sense kunnen zetten van de games die je zoal hebt want ik ben best benieuwt naar de kwaliteit van de games en dergelijke :)alvast bedankt

Ontwikkelaars WipEout leggen nadruk op connectiviteit voor next-gen consoles
DLC Special: WipEout 2048’s WipEout HD & Fury uitbreiding
Bijzondere graphics vergelijking WipEout PS3 en PS Vita
WipEout 2048 DLC gratis wanneer je WipEout HD (Fury) voor de PS3 al hebt