Sony vindt dat de PlayStation Vita het goed deed bij de release in Japan en verwacht in februari geen problemen met de verkoop. Nu zijn er in totaal meer dan 500.000 units van de PS Vita verkocht, waarvan er ongeveer 320.000 in de eerste week verkocht zijn.

De verkoop na die eerste week was niet schitterend te noemen en dat is zachtjes uitgedrukt. De PSP, de voorganger van de PS Vita, heeft enkel vorige week minder units verkocht dan de PS Vita, als we de launch van de Vita niet meerekenen. Desalniettemin maakt Masaru Kato, financieel bestuurder, zich niet al te veel zorgen over de cijfers van de PS Vita, wat blijkt uit onderstaande uitspraak van hem:

“Now the company has not publicly announced the units of shipping and sales. At the appropriate time, we would do so.”

“Including software and hardware, we are carrying out the sales promotions and we do it to boost the sales, and we do not think we have any problems.”

“But as far as sell-through, three weeks have passed and our sell-through is 500,000. This was announced on the 10th of January. So as a start, I think we had a very – a good start.

Daar voegde hij het volgende nog aan toe waardoor hij nogmaals duidelijk maakt dat alles goed gaat qua verkopen van de PS Vita en de toekomst van de handheld rooskleurig ziet:

“Including software and hardware, we are carrying out the sales promotions and we do it to boost the sales, and we do not think we have any problems.”

Wat dat betreft kunnen we wel begrijpen dat die zich geen zorgen maakt, de PS Vita moet gewoon even van de grond komen totdat iedereen in gaat zien dat het apparaat geweldig is. De PS Vita is namelijk de meest complete en meest geweldige handheld die wij ooit hebben mogen vasthouden. Dit zeggen we niet als PlayStation-fanboys maar als gamers.