Alle Duitsers die gamen kregen vorige week opmerkelijk nieuws te horen. De Duitse regering overweegt een game verbod in te voeren tegen gewelddadige games zoals GTA. Deze game in Duitsland spelen is sowieso al geen pretje omdat je groen bloed te zien krijgt. De Duitse regering vind dit blijkbaar niet genoeg en wil daarom gewelddadige games verbannen uit het land van bier en braadworst. Het Duitse ministerie dient wel haast te maken met het invoeren van de wet, aangezien de Duitsers 27 september naar de stembus gaan. Het plan is nog niet zeker en er zal nog over gedebatteerd worden.

Duitse gamers hebben niet stilgezeten na het horen van het idee. Massaal gingen ze handtekeningen verzamelen tegen het game verbod. Dit hebben ze gedaan voordat er überhaupt over is gedebatteerd in de regering. Waar Duitsers meestal aan het einde productief zijn, zijn ze er dit keer vroeg bij.

Theoretisch gezien lijkt de kans nihil dat de wet werkelijk wordt ingevoerd. Elk jaar is de Games Convention in Duitsland (dit jaar in Keulen) wat veel media naar Duitsland trekt. Tevens wordt er dan een onderdeel van de economie de kop ingedrukt.  Zeker voor de Duitsers in recessie tijd zal dit geen verstandig idee zijn. Zodra er meer nieuws van onze oosterburen bekend is zal je dit lezen op PS3-Sense.