Releasedatum Ninja Gaiden Sigma 2 bekend

De game Ninja Gaiden Sigma 2 is al een tijdje uit voor de Xbox 360, een zogenaamde timed-exclusive dus. Maar vandaag is het eindelijk bekendgemaakt wanneer de game uitkomt voor de PlayStation 3. Op 29 september kan iedereen gaan rennen langs de muren terwijl er ninjasterren om je oren vliegen, dit alles wordt ontwikkeld door Team Ninja.

NGS2 is een verbeterde versie van de originele game voor de Xbox 360. Natuurlijk krijgen we niet alleen een vernieuwde versie ook krijgen we er een paar extra’s bij waaronder een aantal nieuwe modi en ook een aantal extra personages. Onlangs is er een video verschenen waarbij je kunt zien hoe de co-op modus werkt, die er dus ook bij zit. Helaas voor de mensen die van veel bloed en gore houden wordt deze game wat minder leuk, de gewoonlijke bloederige taferelen zijn er namelijk grotendeels uitgehaald.

Wees maar niet bang, het wordt geen gecensureerde zooi, alles is gewoon wat minder geworden. Hierdoor hoopt Team Ninja dat de aandacht meer op de gameplay wordt verschoven dan op de bloedende en vooral verminkte ninja’s. De moeilijkheidsgraad is nog steeds hetzelfde, dit was tevens een van de grootste minpunten. De game was af en toe zó moeilijk dat het leek alsof de ontwikkelaar je gewoon wilde pesten.

Doordat de game een stuk minder bloederig wordt gaat hiermee de PEGI en de ESRB score een stuk omlaag waardoor de game voor een nog nog grotere doelgroep beschikbaar is. Dit is de eerste keer in de franchise dat er een online modus inkomt. Dit wordt een zogenaamde Team-Mission waarin je moet samenwerken om de vijand te kunnen verslaan. De hoeveelheid aan missies is werkelijk bewonderingswaardig, er zijn meer dan dertig missies die je samen kunt doen met een vriend of een computergestuurde partner.

Hieronder is de video te zien van de Co-op modus.

6 reacties

 1.    3848 XP
  jimke1's avatar

  ik vond de eerste niet zo slecht hopelijk gaat deze beter zijn
  kwa moeilijkheidsgraat was het op bepaalde momenten er heel over
  het is goed dat ze kijken naar een groter publiek en dat ze er iets aan gaan doen gamen moet nog altijd fun zijn niet dat je u ouders moet gaan vemoorden omdat je de game niet kunt uitspelen 🙂

 2.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  zulke alleen vecht games vind ik niet echt iets leuk voor een keertje maar meer dan dat nee

 3.    945 XP
  JoostNL's avatar

  Laat maar zitten, deze lijkt me echt niets :S

 4.    88 XP
  Downtrust's avatar

  ninja gaiden II was xbox exlusive. ninja gaiden sigma II is een andere game

 5.    239 XP
  watnoukanniet's avatar

  Ik heb van de week dit filmpje bekeken
  http://www.youtube.com/watch?v=B2WdH1M-iWQ
  hier zie je de xtra personages tov de xbox. Volgens mij is het wel wat. Ik zou heel graag de demo willen spelen.

 6.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  NGS2 is een verbeterde versie van de originele game voor de Xbox 360: dit mogen we wel hopen, de game zag er op de 360 zo als veel games op de 360 erg staties uit.