De game Ninja Gaiden Sigma 2 is al een tijdje uit voor de Xbox 360, een zogenaamde timed-exclusive dus. Maar vandaag is het eindelijk bekendgemaakt wanneer de game uitkomt voor de PlayStation 3. Op 29 september kan iedereen gaan rennen langs de muren terwijl er ninjasterren om je oren vliegen, dit alles wordt ontwikkeld door Team Ninja.

NGS2 is een verbeterde versie van de originele game voor de Xbox 360. Natuurlijk krijgen we niet alleen een vernieuwde versie ook krijgen we er een paar extra’s bij waaronder een aantal nieuwe modi en ook een aantal extra personages. Onlangs is er een video verschenen waarbij je kunt zien hoe de co-op modus werkt, die er dus ook bij zit. Helaas voor de mensen die van veel bloed en gore houden wordt deze game wat minder leuk, de gewoonlijke bloederige taferelen zijn er namelijk grotendeels uitgehaald.

Wees maar niet bang, het wordt geen gecensureerde zooi, alles is gewoon wat minder geworden. Hierdoor hoopt Team Ninja dat de aandacht meer op de gameplay wordt verschoven dan op de bloedende en vooral verminkte ninja’s. De moeilijkheidsgraad is nog steeds hetzelfde, dit was tevens een van de grootste minpunten. De game was af en toe zó moeilijk dat het leek alsof de ontwikkelaar je gewoon wilde pesten.

Doordat de game een stuk minder bloederig wordt gaat hiermee de PEGI en de ESRB score een stuk omlaag waardoor de game voor een nog nog grotere doelgroep beschikbaar is. Dit is de eerste keer in de franchise dat er een online modus inkomt. Dit wordt een zogenaamde Team-Mission waarin je moet samenwerken om de vijand te kunnen verslaan. De hoeveelheid aan missies is werkelijk bewonderingswaardig, er zijn meer dan dertig missies die je samen kunt doen met een vriend of een computergestuurde partner.

Hieronder is de video te zien van de Co-op modus.