Review: Sony PlayStation Vita Cradle

Review: Sony PlayStation Vita Cradle – Cradles, docking stations, standers, hoe je ze ook wilt noemen, ik ben er gek op. Voor bijna elke gadget die ik bezit heb ik eigenlijk wel een docking station en de PS Vita mag daar natuurlijk niet bij ontbreken. Sony brengt dus ook een PS Vita cradle op de markt, er zit alleen wel een klein addertje onder het gras.

Deze PS Vita cradle is namelijk bij de launch van de PS Vita (nog) niet te krijgen in Europa. Waarom, dat weet ik niet, maar heel jammer is het wel. Mocht je toch een PS Vita Cradle aan willen schaffen dan kun je terecht bij Amerikaanse, Aziatische of Japanse webshops. Voor zo’n 20 dollar haal je de cradle uit Noord-Amerika, niet zo heel duur dus.

De cradle is eigenlijk redelijk simpel en ik gebruik hem eigenlijk voornamelijk als oplaadstation voor mijn PS Vita. Een los kabeltje ergens hebben hangen is nou niet bepaald een opgeruimd gezicht, een cradle staat veel beter. De cradle verbindt met de PS Vita door middel van de onderste poort, waarmee je de PS Vita ook oplaadt. Achterop de cradle vind je vervolgens de ingang voor de oplader en een line out.

De line-out uitgang achterop de cradle kun je gebruiken om een audio kabel in bijvoorbeeld je versterker te stoppen. Op deze manier kun je het geluid van de PS Vita over je luidsprekers laten gaan. Zelf gebruik ik de line-out niet, maar mocht je een situatie hebben waarin dit handig kan zijn; dan is dat mooi meegenomen.

De bouwkwaliteit van de cradle viel me ietwat tegen, het geheel voelt alsof het gemaakt is uit goedkoop plastic. Op productfoto’s van Sony ziet het er allemaal heel luxe en duurzaam uit, maar de waarheid ligt iets anders. Het vooraanzicht van de dock is prima er zit een mooie voorkant op, deze is helaas ook van plastic. De voorkant heeft wel een aluminium look, maar het had beter geweest als het ook daadwerkelijk aluminium was.

Verder is de cradle voorzien van zwart plastic, wat aan de zijkanten dan wel weer een hoogglans lak heeft. Zoals ik al eerder zei, had ik de cradle wel iets duurzamer verwacht, het is jammer om te zien dat het gewoon een stukje plastic is en geen aluminium.

Conclusie

De cradle doet natuurlijk verder gewoon wat die moet doen en heeft verder niet echt andere functies. Het zorgt ervoor dat je PS Vita er tijdens het opladen of stallen er wat netter uitziet. Voor 20 dollar mag je alleen wel wat meer verwachten qua materiaal, ook wordt er geen extra oplader meegeleverd. Het ligt maar net aan het feit of je een cradle belangrijk vind of niet, maar ik ben toch wel blij dat ik de cradle gekocht heb. Hopelijk zien we in de toekomst van third-party accessoire makers enkele duurzamere cradles.

 1. Anoniem -   
  85.90.84..xxx's avatar

  goede review hoor!

 2.    6677 XP
  Myx's avatar

  Deze kan iig iets, weet die ene van de psp nog, plastic klein dingetje waar je het op kon zetten voor de show.

 3.    814 XP
  Josthemaster's avatar

  Mooi dingentje hoor.
  Ik hoop dat hij in europa niet duurder kost dan 20 euro.

 4.    4537 XP
  ps3dennis's avatar

  Er hadden wel wat speakers ingebouwd mogen zitten ‘verder ziet het er wel goed uit’.

 5.    615 XP
  thibaut peeters's avatar

  knap ding ! ziet er mooi uit . redelijk simpel maar dat siert het wel 🙂