Ik ben zojuist weer een verslaving rijker geworden; namelijk PSP-games op de PS Vita spelen. Menig PSP-game in de Europese PlayStation Store is namelijk met de komst van firmware 1.60 compatible gemaakt met de PS Vita. Tijdje geleden heb ik Midnight Club: LA op me PS Vita gezet en dat is echt behoorlijk vet.

Op het moment is er gewoon zoveel te spelen op de PS Vita, geweldig gewoon. Met de toevoeging van PSP-games wordt deze stapel nog eens flink hoger. Ook zien PSP-games er beter uit op de PS Vita in vergelijking met de PSP, wat ook nog eens mooi meegenomen is.

Welke PSP-games er allemaal al werken op de PS Vita is mij nog niet bekend, Grand Theft Auto: Vice City Stories werkte alleen nog niet. Ik speel nu vooral Midnight Club: LA Remix en ga zometeen even op onderzoek uit welke eventueel nog meer kunnen werken.

Alle PSP first party titels van Sony worden in andere PlayStation Stores al ondersteund voor de PS Vita. Gran Turismo, LittleBigPlanet, MotorStorm en dergelijke moeten dus geen probleem zijn.