Gisteren heb ik er nog een artikel over geschreven, PSP-games op de PS Vita. Op het moment speel ik Tekken 6 en Midnight Club L.A. Remix op de PS Vita, beide PSP-games. Vanaf vandaag was het namelijk mogelijk enkele PSP-games uit de Westerse PlayStation Stores af te spelen op de PS Vita. Nu zit ik een beetje met ruimte tekort op mijn PS Vita, er zijn namelijk nog een hoop PSP-titels die ik op het apparaat wil hebben.  Gelukkig is de 32GB memory card onderweg en kan ik hopelijk ergens volgende week de PS Vita volladen met games.

Sony onthulde vandaag alleen via officiële kanalen de ondersteuningslijst van PSP-games en PSP-MiNi’s op de PS Vita. Hierin staat precies welke PSP-titels werken op je PS Vita en dat zijn er op het moment van schrijven ruim 275. Voor de liefhebbers; ja, Monster Hunter Freedom Unite staat er ook tussen.

Wel ontbreekt Grand Theft Auto nog in de lijst, alledrie de games. Maar Sony heeft aangegeven dat deze lijst nog lange niet volledig is en dat PS Vita support langzamerhand aan steeds meer PSP-games toegevoegd wordt.  Ook het feit dat PSP-MiNi’s speelbaar zijn vind ik enorm tof, dat was mijzelf namelijk ook nog niet bekend.

De lijst is een beetje te groot om hier in het artikel te plaatsen, dus ik verwijs je door naar dit bericht van Sony PlayStation om alle ondersteunde titels te bekijken.