Zo beheer je jouw Sony Entertainment Network-account

Een PlayStation Network-account is er in wezen niet meer, je logt tegenwoordig op het PlayStation Network in met een SEN-account. SEN staat voor Sony Entertainment Network, een digitale overkapping van Sony voor alle online services die zij aanbieden.

Het is al een tijd mogelijk om op de website van SEN je account te beheren, maar gezien de veranderingen die doorgevoerd zijn leggen we het even allemaal uit. Je logt op deze website in met je SEN-account, ofwel voormalig PSN-account. Hier kun je vervolgens alles raadplegen wat met jouw account te maken heeft. Je kan zien hoeveel PS3’s jouw PSN-account gebruiken, hoeveel PS Vita’s en PSP’s.

Je kunt ervoor kiezen al je PlayStation-apparaten op je account te deactiveren, op die manier kunnen deze apparaten niet meer jouw content afspelen. Zoiets kun je alleen eenmalig per zes maanden doen, zo’n massa deactivatie dan. Als je op het PlayStation-apparaat zelf een account wilt deactiveren zit hier geen limiet aan.

Mocht je jouw PS3 en PS Vita opnieuw activeren, wees dan wel zo slim om de naam van het apparaat aan te passen binnen je account. Activeer je bijvoorbeeld het PS3-systeem van je zoon, zet er dan even de naam van je zoon erbij. Als je een game koopt op het PlayStation Network kun je deze maximaal op 2 PS3-systemen tegelijk gebruiken, tenzij anders vermeld. Hetzelfde geldt voor de PS Vita en de PlayStation Portable.

Verder kun je op de SEN-website je downloadlijst raadplegen en eventuele promotiecodes of pre-paid kaarten inlossen. Uiteraard zijn ook je transacties te bekijken en je tegoed.

 1. Anoniem -   
  Babyvet's avatar

  Nou benieuwd wanneer deze gehackte word .

 2. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Aah sjietarkie

 3.    232 XP
  black2death's avatar

  ik zag dat je de ps1 games kon downloaden die je aangekocht had.

  is dit miss de manier om ze op de psp te krijgen? want volgens mij was deze functie eruitgehaald bij een van de vorige ps3 updates.

 4. crew Management -    4478 XP
  M4GN3T's avatar

  @black2death: Ik weet zo even niet hoe die .xpd files werken, zal het even nakijken voor je.

 5.    408 XP
  HybrisM3's avatar

  Klinkt best goed allemaal, zal eens kijken of het werkt.

 6. Anoniem -   
  83.84.255.xxx's avatar

  Waarom lukt het me niet om andere Sony apparaten te registeren? Zoals de Sony Tablet S. Zou volgens eerdere berichtgeving nu wel moeten kunnen…