Je MBO-diploma halen en militair worden? [advertorial]

Dit jaar is het weer zover voor velen, het kiezen van een opleiding na je VMBO-opleiding. Er zijn MBO-opleidingen genoeg, maar slechts een paar opleidingen zijn ook daadwerkelijk interessant voor je toekomst. Zo is er Veiligheid en Vakmanschap (afgekort VeVa), een MBO-opleiding waar je een MBO-diploma kunt behalen en voorbereid bent voor een baan bij Defensie.

Bij VeVa maak je kennis met Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht en Koninklijke Luchtmacht. Je studie vindt plaats in een boeiende en spannende omgeving en je leraren zijn militaire professionals. Natuurlijk moet je ook op stage en dit doe je vaak op een vliegbasis, kazerne of misschien zelfs wel een marineschip.

Algemene vakken als Nederlands, Engels en Wiskunde zijn uiteraard ook een onderdeel van je opleiding. Naast deze vakken leer je alleen ook militaire vaardigheden en je ontwikkelt als vakman, verder sport je veel en ontdek je de kracht van samenwerken.

De opleiding duurt afhankelijk van de vakrichting en het niveau tussen de 18 en 36 maanden. De vakrichtingen waaruit je kunt kiezen zijn bedrijfsautotechniek, grondoptreden, Maritiem, ICT, Logistiek, Zorg of Mechatronica. Afhankelijk van jouw keuze kun je bij één of meerdere krijgsmachtsdelen aan het werk. Wat je ook kiest, militair word je altijd.

Is jouw interesse gewekt? Doe dan de beroepstest of kijk op deze website voor meer informatie over deze MBO-opleiding.

Advertisement

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren