Misschien wil je het niet geloven, maar het gaat toch gebeuren: steeds meer games krijgen een verfilming. Voorheen was dit nog een bijzonderheid, kijk maar eens naar de mislukte Street Fighter of Mortal Kombat, maar met Tomb Raider is het wel gelukt. Nu staan er alweer een paar films in de planning naar aanleiding van een game. Na Uncharted en Green Lantern komt er een nieuwe PlayStation 3 exclusive naar de bioscopen.

Het gaat om niets minder dan inFAMOUS. Deze PlayStation 3 topper wordt volgens The HollyWood Reporter in 2012 verwacht en geheel geschreven door de gebroeders Arad, jawel, dezelfde die het script voor Uncharted op hun conto nemen en gaan samenwerken met Sheldon Turner. Turner is onder andere verantwoordelijk voor de screenplay van Up n the Air en van de remake van The Longest Yard.

“What excited me most about the game was it was the first of which I’ve come across that had a big idea and a character arc. It is, I believe, the future of gaming. The game, while big and fun, is at its core a love ballad to the underachiever, which is what our hero, Cole McGrath, is.”