Koop een PS3-game en krijg de PS Vita-versie gratis en vice versa

Sony gaat flink tekeer met de PS Vita en het lijkt erop alsof het bedrijf echt alles weer in het voordeel van de eindgebruiker gaat doen. Met de PlayStation 3 heeft Sony in het verleden een beetje eigenwijs lopen doen door sommige functies niet vroegtijdig te introduceren. Zo missen we op de PS3 nog altijd cross-game chat en heeft het destijds lang geduurd tot we in-game XMB kregen. Cross-game chat komt zelfs nooit op de PS3, puur omdat de console te weinig geheugen heeft. De PS3 ging dan ook qua functies zeer langzaam vooruit en het duurde allemaal maar maanden en talloze firmware updates later om iets nieuws te introduceren.

Met de PS Vita lijkt men hiervan geleerd te hebben en ze hebben dan ook een flink aantal goede ideeën geïmplementeerd bij dit platform. Zo kent de PS Vita geweldige sociale functies, cross-game chat en een zeer snel OS; gewoon letterlijk alles waar je ooit over hebt durven dromen bij een PlayStation-product.

Vandaag komt Sony weer met een letterlijk geweldig idee, tenminste dat vind ik, je krijgt namelijk als je een PS3-game koopt ook een PS Vita-versie. Nu geldt dit niet voor alle games, reden hiervoor lijkt me duidelijk, maar waarvoor het wel geldt is natuurlijk mooi meegenomen. Sony hoeft dit immers niet te doen en kan je zonder pardon geld vragen voor zowel een PS3-versie als een PS Vita-versie; maar besluit dit niet te doen.

Het geldt overigens niet alleen voor games, maar ook voor bijvoorbeeld downloadbare content. Stel jij koop personages voor de game Ultimate Marvel vs. Capcom 3, dan kun je die ook gebruiken in de PS Vita-versie van de game. Geweldig toch?

De games waarbij je zowel een PS3-versie als PS Vita-versie krijgt voor dezelfde prijs zijn onder andere MotorStorm RC, Hustle Kings en Top Darts. Cross-platform downloadable content geldt voor Ultimate Marvel vs. Capcom 3 en WipEout 2048.

Nu is het de beurt aan Sony om veel te gaan doen met deze functionaliteit en dit niet alleen te doen tijdens de launch van de PS Vita. Ik ben benieuwd naar meer games die dit gaan ondersteunen, want het idee erachter is echt ontzettend tof.

 1.    188 XP
  indo1991's avatar

  ik las koop een ps3 game krijg een psvite gratis er bij hahahahahha #fail

 2. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Met die Psn games kan ik het me wel voorstellen, net zoals dat je psp mini’s ook op ps3 kan spelen

 3.    1860 XP
  elazzja's avatar

  @Naam…: Ja maar je krijgt een downloadcode bij de retail versie dacht ik voor het ander systeem denk ik.

  BTW: Wat moet ik met voorstellen met downloadbare content bij Wipeout 2048 aangezien de game er niet is voor op PS3. Dus komt er een 2048 DLC voor Wipeout HD/Fury of krijg je de Fury DLC bij 2048. Ik zie de link niet echt.

 4.    908 XP
  CrazyFunkyStyle's avatar

  Een zeer goed idee! Als ze zo door gaan, dan gaat de Vita heel erg goed verkopen!

 5.    313 XP
  skiller-ohn's avatar

  @indo1991: dat is toch iets te mooi om waar te zijn hè XD

 6.    5353 XP
  PattyS3's avatar

  Awesome! Nice! 🙂

 7.    2624 XP
  saidddd93's avatar

  wtf serieusssss hopelijk niet alleen die crack games maar ook een paar goeie dit is echt geweldig van sony nu voel ik me minder genaait haha

 8.    1919 XP
  ddvos's avatar

  @indo1991:

  las ik ook (het zou wel leuk zijn )

 9.    1377 XP
  xFatalz's avatar

  Chillllll !

 10.    117 XP
  angryfox's avatar

  Vet SSX ga ik zeker halen :-))

 11.    6677 XP
  Myx's avatar

  Erg goed initiatief van sony. In plaats van alles 2 keer willen verkopen doen ze het zo.

 12. Anoniem -   
  145.102.0.xxx's avatar

  @indo1991: ik ook lol ik dacht van meteen lezen !!!!

 13.    615 XP
  thibaut peeters's avatar

  @indo1991: las ik ook eerst maar d8 nee dat zal wel te mooi om waar te zijn . en toen las ik het nog eens en je het was idd te mooi om waar te zijn 🙂