Review: Ultimate Marvel VS Capcom 3 Vita

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4f43b74b69e73.jpg

Review: Ultimate Marvel VS Capcom 3 Vita – We hebben deze game natuurlijk al eens uitgebreid behandeld in deze review. De game is nu alleen nu ook in Ultimate-vorm voor de PS Vita verschenen en dus gaan we hier ook even naar kijken. Ik heb de game inmiddels al uitgebreid mogen spelen en heb inmiddels mijn oordeel kunnen vellen. Wat ik ervan vind? Dat lees je in deze review.

Een fighter op de PS Vita

Samen met Bazblue is Marvel vs Capcom 3 één van de eerste fighters voor de PS Vita. Deze game kent alleen op de PS3 heel wat ingewikkelde combo’s waarvoor je toch echt de R2 en en L2 knoppen nodig hebt. De PS Vita heeft alleen deze knoppen niet en dus is het spelen iets anders. Ook het ontbreken van een arcade stick kan voor veel mensen een gemis zijn, maar het blijft natuurlijk een portable fighter.

Touch controls, hetgeen dat ik vervloek bij games op de iPhone en iPad zit ook in Marvel vs Capcom. Het is alleen niet zoals je zou verwachten, het is namelijk een soort assistent bij je combo’s. Je ziet verder ook geen knoppen op je scherm maar je hebt een paar moves die staan voor een beweging. Zo is je vinger naar voren slepen het volgen van je personage, aanvallen is ergens op het scherm drukken, versnellen is een snelle swipe naar voren of achteren enz. Dit werkt echt ontzettend goed en Capcom heeft hier het touchscreen mooi gebruikt. Deze mode is uiteraard vrijwillig, de arcade mode ondersteund deze controls niet.

Wat een grafische pracht

UMVSC3 is grafisch echt een belachelijk mooie game. Je personages zijn echt in een hele vette stijl vol kleur op je scherm aanwezig en doen het 5″ OLED-scherm echt een eer aan. De omgevingen zien er ook prachtig uit. De presentaties van de menu’s zijn wellicht wat old school en saai maar desondanks is dat hele retro-gevoel ook wel weer tof. Capcom heeft echt de PS Vita onder de knie weten te krijgen qua grafische prestaties en dat laat men maar al te goed zien met UMVSC3.

Online beetje saai

Op het moment van reviewen is de game natuurlijk nog niet uit, maar ik heb ook de Japanse versie op het Japanse PlayStation Network gespeeld. Hier ondervond ik hetzelfde als toen ik op het Europese PSN zat, er is bijna geen hond online. Er vallen haast geen matches te vinden en als ik uiteindelijk een match heb gevonden wordt of de verbinding verbroken of is er wat lag aanwezig. Dit is jammer want ik geloof best dat de online modus van UMVSC3 goed kan werken. Wellicht dat men dit nog kan patchen, maar drukte, daar kan een ontwikkelaar weinig aan doen.

Een geslaagde portable fighter

UMVSC3 is echt een geslaagde fighter voor de handheld. Alle ins en outs van de game kon je natuurlijk lezen in deze review, deze blijven redelijk hetzelfde voor de PS Vita versie. De game kent helaas wel een redelijke korte story modus en er zijn niet erg veel speelmodi. Dit is best jammer en ik had graag meer verschillende soorten speelmodi gezien, met name omdat online niet al te geweldig is en arcade vrij kort. Er is een hele manual aanwezig in de game sinds patch 1.01 die je alles overzichtelijk duidelijk maakt. Zelf speel ik ontzettend graag fighters en om dit ook op de PS Vita te kunnen en dan al helemaal een topper als UMVSC3, dat is echt geweldig.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4f43c2a16e6d5.jpg

Cross-platform

Het mooie aan de downloadable content voor deze game is dat het cross-platform werkt. Stel jij koopt een fighter voor de PS3-versie van de game, dan kun je dit ook gebruiken met je PS Vita-versie. Dit geldt ook voor weapon packs, costume packs etc. Daarnaast kun je de PS Vita als input-controller gebruiken voor de PS3-versie van de game. Dit heb ik even uit mogen proberen en ik was aangenaam verrast hoe vet dit was. Het is alleen meer een gimmick dan dat ik het zelf daadwerkelijk zal gebruiken. De voorkeur blijf bij mij toch uitgaan naar een arcade stick.

Conclusie

Wellicht een iets beknoptere review dan je van ons gewend bent, maar we hebben de game natuurlijk al eens uitgebreid behandeld. Voor de PS Vita is UMVSC3 een prachtige toevoeging aan de line-up voor fighting fans. De game kent prachtige graphics en een breed scala aan fighters. Het is jammer dat de online modus niet vlekkeloos werkt, maar wellicht dat Capcom hier nog wat aan gaat veranderen d.m.v. een patch.

Pluspunten

 • Grafisch werkelijk waar prachtig
 • Een goed uitgewerkte fighter voor een handheld
 • DLC te gebruiken in PS Vita versie en PS3-versie

Minpunten

 • Online niemand te bekennen
 • Story mode vrij kort
 • Had meer modi mogen bevatten

Boxshot Ultimate Marvel vs Capcom 3

Ultimate Marvel vs Capcom 3

Releasedatum:
18-11-2011
Genre:
Actie
Uitgever:
Capcom
Ontwikkelaar:
PlayStation Vita games spelen met een arcade stick? Het kan!
Gepubliceerd op 29 feb, 2012 om 11:28
PlayStation Vita als controller in Ultimate Marvel vs Capcom 3
Gepubliceerd op 14 dec, 2011 om 08:18
Gratis post-launch DLC voor Ultimate Marvel vs Capcom 3
Gepubliceerd op 17 okt, 2011 om 21:40
 1.    111 XP
  xDevin050's avatar

  Zit nogsteeds te denken welke 2e game ik neem naams Uncharted. Dit zou een goeie kunnen zijn.

 2.    1100 XP
  ferrariking's avatar

  fifa neem ik bij de ps vita en….
  eerst maar wachten op de 32gb;P

 3.    1034 XP
  mickvl's avatar

  Dat maakt toch niet veel uit van die cross-platform DLC want je gaat toch niet voor 2 platforms dat spel kopen?

 4. crew Management -    4483 XP
  M4GN3T's avatar

  @mickvl: Waarom niet? Als je onderweg ook wil spelen is dat goed mogelijk hoor.

 5.    7 XP
  cod4's avatar

  Als je Umvsc 3 bij mediamarkt koopt (50 euro) en je wilt uncharted (50 euro) krijg je er dan een gratis? wat ik heb gelezen is de voordeligste game is gratis.

 6.    505 XP
  DarkQ's avatar

  Had die van gamekings gelezen eergisteren is geen spel voor mij

 7. crew Management -    4483 XP
  M4GN3T's avatar

  @cod4: Klopt, als je maar wel ook een PS vita koopt bij MM.

 8.    7 XP
  cod4's avatar

  @M4GN3T: Ok Bedankt voor de bericht.
  Maar wat als ik ze alle twee wil? wat ze kosten allebij 50 euro

 9. crew Management -    4483 XP
  M4GN3T's avatar

  @cod4: Betaal je gewoon 50 euro lijkt me, zou je de details van de actie even moetne opzoeken.

 10.    1034 XP
  mickvl's avatar

  @M4GN3T: tja ik zit nogal krap bij kas dus ik ga een game niet voor 2 platforms kopen. beetje nutteloos.

 11. crew Management -    4483 XP
  M4GN3T's avatar

  @mickvl: Spel voor de PS3 is al eerder uitgekomen he, en als je echt helemaal weg bent van fighters, dan kan ik begrijpen dat je hem koopt. Maar in jouw geval, snap ik dat je dat niet doet dan.

 12. Anoniem -   
  Cici's avatar

  Ik snap jouw redenatie wel goed hoor Serena met dat veloboerd van je vader’s tante, maar als je het boek van Michael Pollan Een pleidooi voor echt eten’ leest zie je de relatie tussen de groei van het aanbod van margarine/halvarine en de explosieve ontwikkeling van hart en vaatziekten in de twintigste eeuw. Dat is ge9e9n toeval! Daarnaast spelen er een hoop andere zaken een rol, zo zijn mensen minder gaan bewegen en over het algemeen meer bewerkt voedsel gaan eten, waardoor ze minder gezond zijn. Maar in dat boek kun je lezen dat toen men oorspronkelijk bijna alleen roomboter at en andere dierlijke vetten, men veel minder last had van hart en vaatziekten dan toen we later transvetten kregen, in de vorm van met name margarine/halvarine. Ik wil het artikel van Tara en Stijn geen afbreuk doen, want ik vind zeker dat er goede tips in staan! Maar op dit punt is gewoon heel veel discussie en ik vind het jammer dat dierlijke vetten nog steeds zo vaak de schuld’ krijgen, terwijl het helemaal nooit bewezen is dat deze vetten zo slecht voor je zijn. Het wordt zo makkelijk aangenomen door iedereen, verzadigd vet is slecht’. Dat vind ik jammer, zeker omdat veel mensen wel heel veel (kunstmatige) suiker tot zich nemen nog steeds in de vorm van lightproducten. Feit is gewoon dat we in de westerse wereld al eeuwenlang zonder veel problemen roomboter, volle melk en volle kaas aten en dat dat door de moderne voedingsindustrie ineens als slecht werd bestempeld terwijl dat nooit bewezen is.

 13. Anoniem -   
  194.171.252..xxx's avatar

  Deze review slaat de plank om twee redenen mis; er is een nieuwe Heros and Heralds modus die de single player uitbreidt, plus het matchmaken met een Japanse kopie in Nederland zo vroeg na de release is natuurlijk vragen om een lege multiplayerpool. Heb het spel nu, en H&H en multiplayer voegen veel toe!