Special: Metal Gear Solid HD Collection – Uitgever Konami bracht onlangs de Metal Gear Solid HD Collection uit voor onder andere de PlayStation 3. De MGS HD Collection was al langere tijd verkrijgbaar in de Verenigde Staten, maar nu kunnen wij er ook mee aan de slag. Een review vonden wij wat onnodig, aangezien de game zelf al jaren op de markt is. Daarom hebben we besloten er een special over te typen waarin we de graphics behandelen van de games.

3 op één disc

Sony heeft in de loop der tijd al verscheidene HD collecties uitgebracht, waaronder de God of War Collection. Deze games zijn niets minder dan een opgepoetste versie, maar dan voor op de PlayStation 3. De Metal Gear Solid: HD Collection brengt ons drie games uit de wereldwijd populaire Metal Gear Solid franchise van Hideo Kojima op één disc. We hebben het hier over Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, Metal Gear Solid 3: Snake Eater en ten slotte Metal Gear Solid: Peace Walker. Alle games zijn voorzien van trophies.

De eerste twee Metal Gear Solid-games die we zojuist opnoemden zijn afkomstig van de PlayStation 2, maar Metal Gear Solid: Peace Walker was aanvankelijk exclusief verkrijgbaar op de PSP. Drie games zijn natuurlijk erg veel, maar het kan nog gekker. Metal Gear Solid 3: Snake Eater bevat namelijk ook nog eens de originele Metal Gear en Metal Gear 2: Solid Snake.

Graphics

Het gaat hier natuurlijk over drie games, waarvan twee afkomstig van de PS2 en één van de PSP. Bovendien zit er een groot verschil tussen de releasedata van de games. Dit betekent dat niet elke game er grafisch even geweldig uit ziet op onze PlayStation 3.

Laten we beginnen met de graphics te behandelen van Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Metal Gear Solid 3: Snake Eater lanceerde in 2005 op de PlayStation 2. Qua graphics is MGS 3: Snake Eater de best uitziende Metal Gear Solid van de drie. Omgevingen zien er prachtig uit, de personages enzovoorts. Ook vinden we het geluid erg goed klinken van de game en zaten we tevreden de game te spelen.

Dan hebben we nog Metal Gear Solid: Peace Walker. Metal Gear Solid: Peace Walker is in tegenstelling tot Sons of Liberty en Snake Eater van oorsprong een PSP-game. Onze verwachtingen over de graphics van Peace Walker waren al niet erg hoog, maar toch zag het erg aardig netjes uit voor een game dat afkomstig is van de PSP. De details en omgevingen zien er dan weer een flink stuk minder uit dan in bijvoorbeeld Snake Eater, maar het kan ermee door en je zal je er zeker ook niet aan ergeren.

Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty ziet er niet heel geweldig uit en we durven zelfs te zeggen dat deze er bijna gelijkwaardig uit ziet aan Metal Gear Solid: Peace Walker. Het verschil tussen deze twee games zit hem dan wel in het feit dat Sons of Liberty zich bijna alleen binnen afspeelt. Dit neemt echter niet weg dat het een geweldige game blijft voor de fan van deze franchise.

Ten slotte krijgen we nog als cadeautje twee klassiekers uit de franchise bij MGS: Snake Eater, namelijk de eerste Metal Gear en Metal Gear 2: Solid Snake. Hier is helemaal niets aan veranderd en de graphics zien er dan ook gewoon hetzelfde uit als toen de games lanceerden.