PS3 nu een stuk goedkoper om te produceren

Gisteren heeft Sony zijn cijfers van het eerste kwartaal in 2009 bekend gemaakt. Deze waren helaas een klein beetje teleurstellend voor ons favoriete game bedrijf. Gelukkig is er nog wel een licht puntje aan de horizon voor Sony. Tijdens een conferentie waar ook de financiën van Sony’s Q1 09 werden besproken heeft Nobuyuki Oneda, Sony Corp’s CEO en Executive Vice President, een verrassende uitspraak gedaan over de productie kosten van onze zwarte krachtpatser.

Toen Oneda werd gevraagd om te reageren op het dalen van de productie kosten van de PS3 had hij dit te zeggen:

“The cost reduction since we introduced the PS3 is very substantial and this is on schedule. We don’t disclose how much of the PS3, specifically the cost deduction was achieved during the past two years.  But that is on schedule.”

Toen er nog wat werd doorgevraagd naar geschatte cijfers kon Oneda meldde dat de productie kosten voor de PS3 met maar liefst zeventig procent zijn gedaald.

“About 70%, roughly speaking,”

De exacte productie kosten van de PS3 zijn nooit bekend gemaakt, maar in januari 2008 daalde de productie kosten al met vijftig procent naar ongeveer $400 per PS3. Met de cijfers die nu worden geschat zijn de productiekosten van de PS3 gedaald naar ongeveer $240 per PS3. Dit zou dus betekenen dat de geruchten dat de PS3 100 euro goedkoper zou worden wel mogelijk zijn voor Sony. Of Sony ook echt in de prijs zal gaan snijden dat weet alleen Sony zelf.

11 reacties

 1.    96 XP
  PatatjuhNL's avatar

  Dat is leuk..maar wat heeft de huidige ps3-bezitter er aan XD

 2.    945 XP
  JoostNL's avatar

  Prijsdaling hoeft niet.. ik heb er al eentje xD

 3.    3422 XP
  sjoerdgames4's avatar

  Ik denk wel dat ze het doen, ik ken genoeg mensen die hem niet kopen vanwege de hoge prijs, dus misschien nu wel als ze de prijs omlaag halen. 😀

 4.    482 XP
  Flow's avatar

  @PatatjuhNL:
  Bekijk het zo. Als de PS3 goedkoper wordt gaan meer mensen hem kopen en gaat Sony meer geld verdienen wat resulteert in meer games en betere software voor ons 😛

 5.    3763 XP
  jimke1's avatar

  ik begrijp nog altijd iet waarom de mensen zagen over de prijs van de ps3
  vergeet niet dat je een pracht van e machine heb en daar nog eens bij
  dat de ps3 veel meer jaren gaat meegaan dan de xbox360 die zijn al bezig met de plannen voor een nieuw toestel
  dus lang leven de ps3

 6.    6677 XP
  Myx's avatar

  Ik zou nu nog ff wachten denk dat ze eindelijk es winst maken op de ps3.

 7.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  dan maken ze dus eindelijk winst op een verkochte console 😀

 8.    239 XP
  watnoukanniet's avatar

  PS3 = duur vanwege blu-ray, was altijd het argument. Maar die zijn niet zo duur meer. Daar zal wel de kostenwinst in zitten. Ik denk dat Sony een prijzenslag met M$ niet aankan/durft. Mag de ps3 vanaf morgen 100E goedkoper zijn dan gooit M$ er 50E af en dan nog is xbox goedkoper. xbox verkocht 2ekwart 2009 (MET prijsv) 1,2milj, ps3 (ZONDER prijsv) 1,1milj stuks. Ik denk: ‘prijsverlaging gaat komen op 13 okt als Uncharted 2 uitkomt’. Tot die tijd pakken ze de winst. Want cash in je hand is alles op dit moment.

 9.    524 XP
  Glennps3's avatar

  als dit gebeurt kunnen xbox en nintendo hun deuren sluiten wees daar ma zeker van hihi

 10.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Voor mij hoeft prijsverlaging nog niet zo nodig 😛

 11.    434 XP
  JoeyNL's avatar

  Ik denk dat ze de prijs zo laten, tot het kerst en dan pas de prijs laten dalen. Als ze dat doen dan kan ze tot die tijd nog lekkere winst maken.