http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4f469207d6061.jpg

Review: Mutant Blobs Attack – Deze game is wellicht een titel waar je nog niet zo heel veel over gelezen of gehoord hebt. Dit betekent alleen niet dat deze game slecht hoeft te zijn, het heeft gewoon nog niet de aandacht gekregen die het verdient. Deze game is afkomstig van Drinkbox Studios en kost €6,99 in de PlayStation Store. Een klein bedrag dus voor een PS Vita-game, is het alleen alsnog je geld wel waard? Wij speelden de game en in deze review lees je wat we ervan vinden!

Kleinere games

Sony beseft zich maar al te goed dat naast de hele grote titels zoals Uncharted, Ridge Racer, Modnation Racers etc. er ook kleinere games voor de PS Vita moeten uitkomen. Mutant Blobs Attack is er zo één, een game afkomstig van een redelijk nieuwe en kleine studio. Deze game draait om een soort bacterie die graag zoveel mogelijk troep opeet. Door dit te doen wordt hij steeds en steeds zwaarder en kan die al grotere dingen opeten. Aangezien niet veel mensen bekend zijn met de game wil ik je eerst een trailer tonen, deze kun je hieronder bekijken.

Zoals je ziet kent de game een aparte grafische stijl, die ik zelf echt heel erg kan waarderen. De ‘hoofdpersonage’ in deze game is ook een ontzettende droogkloot, en alleen de gezichtsuitdrukking van je blob maakt je al vrolijk. Het is voor zulke games ontzettend belangrijk een mascotte te hebben en een eigen stijl. Mutant Blobs Attack heeft dit echt perfect voor elkaar en weet een zeer herkenbaar personage neer te zetten.

Puzzelen

In het begin zul je wellicht denken dat dit een makkelijk spel is, maar naarmate je vordert in de story modus zal je dit flink tegenvallen. Op den duur moet je al meer tegelijk doen en komt ook het touchscreen eraan te pas. Er zitten veel leuke elementen in de game die de levels enorm uitdagend maken. Men maakt goed gebruik van de combinatie knoppen en touchscreen, wat ik enorm toejuich. Het voelt niet geforceerd en voegt ook daadwerkelijk wat toe aan de game, het is heerlijk om zo’n game met buttons en touchscreen te spelen waarbij het echt werkt.

Ook wordt je regelmatig aan het denken gezet hoe je jouw blob aan de overkant krijgt, dit om vervolgens weer jezelf door gangetjes te wurmen. Het puzzelen maakt de gameplay  afwisselend en zorgt ervoor dat je niet alleen maar aan het springen en glijden bent terwijl je rommel opeet. Alhoewel de puzzels vaak wel trial en error zijn, bleef ik toch proberen om ze uiteindelijk te halen. Persoonlijk had ik alleen wel af en toe moeite met het springen. Je moet namelijk soms van muur naar muur springen, links naar rechts en daarmee beweeg je de analoge pook naar de kant waar je heen wilt. Dit lukt me af en toe niet helemaal goed, het leek alsof de blob af en toe niet juist wist te plakken. Dit kan uiteraard ook aan mij liggen.

Leuker dan sommige dure games

Alhoewel je maar 7 euro betaalt voor deze games vond ik hem leuker dan sommige full-priced games die in de PlayStation Store staan. Dit soort spelletjes zijn namelijk enorm verslavend en ik betrapte mezelf erop dat ik het telkens weer wilde spelen. Of het de allerbeste PSN-titel is voor de PS Vita, dat is een hevige uitspraak. Maar het is absoluut een titel die tussen de allerbesten een plaats verdient.

Grafisch

Zoals ik al aangaf kent deze game een hele aparte grafische stijl. De cartoony animaties en werkelijk geweldig ‘hoofdpersonage’ zijn bijvoorbeeld noemenswaardige onderdelen. Ook heb je rondom het beeld een beetje de look van een oude televisie, wat echt best wel tof gedaan is. De levels zijn ook prachtig vormgegeven en alles is haarscherp. De game is wel erg groen, maar dat past helemaal in de stijl van de game.

Conclusie

Mocht je besluiten Mutant Blobs Attack aan te schaffen krijg je absoluut geen spijt van je aankoop. Het is een ontzettend leuke game om te spelen op je PS Vita. Deze game toont aan dat je niet perse tientallen euro’s uit hoeft te geven om een leuk spel op je PS Vita te kunnen hebben. Mutant Blobs Attack houdt je wel even zoet en is een PSN-titel die je niet mag missen en dat meen ik. Mis deze titel niet en schaf het aan. Deze game is de goedkoopste titel die er te krijgen is en wat dat betreft is dit de ultieme prijs kwaliteit verhouding. Simpelweg de perfecte mobile game waar veel ontwikkelaars wat van kunnen leren.

Pluspunten

  • Erg leuk om te spelen
  • Uitdagend dankzij de puzzels
  • Slechts 7 euro
  • Toffe grafische stijl

Minpunten

  • Het springen van muur naar muur is vrij lastig