De PS Vita heeft een redelijk korte batterijduur, met name als je alle toeters en bellen aan hebt staan. Zo zijn de grootste elektriciteitvreters de helderheid van je scherm, WiFi, 3G, Bluetooth en achtergrond processen. We willen natuurlijk allemaal dat onze PS Vita zo lang mogelijk mee gaat en daarom hebben wij enkele tips voor je om batterijduur te besparen.

Bluetooth uitschakelen

Standaard staat Bluetooth altijd aan bij de PS Vita, wat helemaal nergens voor nodig is. Om Bluetooth uit te zetten ga je naar ‘Instellingen’, ‘Netwerk’, ‘Bluetooth-instellingen’. Hier zet je vervolgens de ‘Bluetooth-functie’ uit. Ook al heb je geen Bluetooth-apparaat aangesloten op je PS Vita, het blijft energie vreten.

Schakel Wi-Fi uit als je het niet gebruikt

Dit klinkt misschien heel stom, maar het gaat je flink wat batterij besparen. Wi-Fi chips zijn bekende gezichten als het gaat om vreten van energie. Wi-Fi kun je aan en uit schakelen onder ‘Instellingen’, ‘Netwerk’, ‘Wi-Fi-instellingen’. Mocht je nu je trophies willen synchroniseren of wat dan ook, kun je het weer aanzetten.

Achtergrond processen afsluiten

Alles wat je op je PS Vita opent blijft doorlopen op de achtergrond. Door in het hoofdmenu naar rechts te vegen zie je welke applicaties er allemaal aan de loop zijn. Door de gevouwen hoek rechtsbovenin een diagonale beweging naar beneden te geven sluit je een applicatie. Wanneer je jouw PS Vita niet gebruikt raden we je aan dit te doen, achtergrond processen zijn namelijk vrij intensief, vooral als er meerdere lopen.

Pas je helderheid aan

Het scherm van de PS Vita kan enorm fel, maar dit is niet zo gunstig voor je batterij. Door de PS-button lang in te houden verschijnt er een pop-up menu. Hier kun je vervolgens je helderheid gemakkelijk aanpassen. Dit menu is ook bereikbaar in-game.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4efcdc02eb611.jpg