Batterij van je PS Vita snel leeg? Hier zijn wat tips!

De PS Vita heeft een redelijk korte batterijduur, met name als je alle toeters en bellen aan hebt staan. Zo zijn de grootste elektriciteitvreters de helderheid van je scherm, WiFi, 3G, Bluetooth en achtergrond processen. We willen natuurlijk allemaal dat onze PS Vita zo lang mogelijk mee gaat en daarom hebben wij enkele tips voor je om batterijduur te besparen.

Bluetooth uitschakelen

Standaard staat Bluetooth altijd aan bij de PS Vita, wat helemaal nergens voor nodig is. Om Bluetooth uit te zetten ga je naar ‘Instellingen’, ‘Netwerk’, ‘Bluetooth-instellingen’. Hier zet je vervolgens de ‘Bluetooth-functie’ uit. Ook al heb je geen Bluetooth-apparaat aangesloten op je PS Vita, het blijft energie vreten.

Schakel Wi-Fi uit als je het niet gebruikt

Dit klinkt misschien heel stom, maar het gaat je flink wat batterij besparen. Wi-Fi chips zijn bekende gezichten als het gaat om vreten van energie. Wi-Fi kun je aan en uit schakelen onder ‘Instellingen’, ‘Netwerk’, ‘Wi-Fi-instellingen’. Mocht je nu je trophies willen synchroniseren of wat dan ook, kun je het weer aanzetten.

Achtergrond processen afsluiten

Alles wat je op je PS Vita opent blijft doorlopen op de achtergrond. Door in het hoofdmenu naar rechts te vegen zie je welke applicaties er allemaal aan de loop zijn. Door de gevouwen hoek rechtsbovenin een diagonale beweging naar beneden te geven sluit je een applicatie. Wanneer je jouw PS Vita niet gebruikt raden we je aan dit te doen, achtergrond processen zijn namelijk vrij intensief, vooral als er meerdere lopen.

Pas je helderheid aan

Het scherm van de PS Vita kan enorm fel, maar dit is niet zo gunstig voor je batterij. Door de PS-button lang in te houden verschijnt er een pop-up menu. Hier kun je vervolgens je helderheid gemakkelijk aanpassen. Dit menu is ook bereikbaar in-game.

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4efcdc02eb611.jpg

 1.    1919 XP
  ddvos's avatar

  Dit had je natuurlijk ook allemaal zelf kunnen bedenken. Maar het is wel handig voor de mensen die niet weten hoe dit moet.

 2.    589 XP
  xDutchSoldier's avatar

  Hoelang gaat die dan mee normaal?

 3.    505 XP
  DarkQ's avatar

  3uur minimaal als ik konstand speel dan is die binnen 2 uur al leeg

 4.    804 XP
  jonas46's avatar

  ik heb met uncharted een batterijduur van rond de 2uur en half

 5.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Wat gaar ding dan !! Dat die snel opgaat

 6.    117 XP
  angryfox's avatar

  Hoezo gaar? Dit was al bekend..

 7.    177 XP
  ideklein17's avatar

  Ja inderdaad en ik heb er gewoon superveel plezier mee en opladen is geen probleem. Alleen ik dacht dat bluetooth aan moest blijven als je near wou gebruiken en nu weet ik dat je dit gewoon uit kan zetten. bedankt!

 8.    270 XP
  Maurie's avatar

  Ik vind het 100% meevallen hoelang de batterij meegaat!

 9.    417 XP
  jeep82's avatar

  thuis heb ik wiffi toch uit staat gebruik alleen als ik fifa online wil spelen of naar de psn store ga om te downloaden . helderheid heb ik zo ie zo vrij laag staan vind ik fijner voor de ogen. blue uit en we zullen zien of ie langer mee gaat

 10.    4537 XP
  ps3dennis's avatar

  Ik heb mijn scherm al op het aller laagste gezet. Zat al te denken hoe ik Bluetooth kan uit zetten. Het opladen gaat ook best wel snel. Jammer dat we WiFi niet op een snellere manier uit kunnen zetten “zoals bij de 3ds met een knopje”.

 11.    127 XP
  LEROYJ's avatar

  geen problemen met batterij duur.. hou het casual en gaat prima een dagje mee.

 12. Anoniem -   
  Sjakie's avatar

  Als ik bluetooth uitzet, gaat ie na een tijdje weer vanzelf aan.. Heel vreemd..