http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4f46d94317fe1.jpg

Na al die negatieve berichten over de verkoop in Japan voelt het toch wel heel erg goed eindelijk een positieve te schrijven. Gisteravond had ik een gesprek met een medewerker van de Saturn in Venlo op Twitter, namelijk Remco Suntjens. Hij is verantwoordelijk voor de games afdeling in deze Saturn en wist me iets opmerkelijks te vertellen. Ze zijn daar namelijk bijna helemaal door een voorraad aan PS Vita’s heen en dat terwijl ze verwacht hadden meer dan genoeg te hebben. Ook de memory cards van 8GB en 16GB vliegen over de toonbank en raken ook op. Zelfs Sony Nederland heeft nu moeite met leveren, omdat er gewoon simpelweg heel erg veel PS Vita’s worden verkocht.

Saturn in Venlo is overigens niet de enige die te kampen heeft met een flink minder wordende voorraad. Meerdere winkeliers hebben te kennen gegeven aan ons dat de WiFi-versie snel verkoopt. Ook vertelden ze dat het aantal verkopen ver boven de verkoopsverwachting lag. Niet alleen lag het boven hun eigen verwachtingen, maar ook boven die van Sony Nederland.

Vanaf volgende week verwacht Sony volgens de winkeliers weer nieuwe voorraad te kunnen aanleveren. Ook uitgevers als Namco Bandai moeten nieuwe voorraad de deur uitsturen volgens Remco, maar ook hun zitten zonder games omdat alle voorraad al verkocht is. Game Mania Groningen wist dit ook te bevestigen en vertelde mij dat de games op het moment zelfs helemaal niet meer op voorraad zijn. Hun PlayStation Vita voorraad is ook nog matig, ze hadden nog maar drie Wi-Fi modellen. Een winkel die niet genoemd wilde worden, maar overigens in Amsterdam zit, vertelde me zelfs dat ze helemaal niets meer hadden aan PS Vita’s, dat terwijl hun voorraad ruim 50 stuks was en 22 reserveringen. Dit lijken wellicht kleine cijfers, maar vergeet niet dat Nederland een klein land is en dit slechts 1 van de 100-en winkels is die de PS Vita verkopen.

Het lijkt er dus op dat de verkoop boven de verwachtingen ligt van Sony, aangezien de PS Vita moeilijk leverbaar is op het moment. Dit is natuurlijk alleen maar positief maar we hopen wel dat de voorraden volgende week gewoon weer aangevuld zijn.