Voor mij persoonlijk waren de Grand Theft Auto-games op de PlayStation Portable destijds echt hetgeen wat ik het meeste speelde. Het lijkt me dan ook weer geweldig om straks een GTA-game voor de PS Vita te krijgen. Een website genaamd TwistedJunk (ja echt), meldt nu dat Rockstar mogelijk een GTA IV: Stories game naar de PS Vita gaat brengen. Op de PSP kregen we namelijk ook Grand Theft Auto: Vice City Stories en Grand Theft Auto: Liberty City Stories. Zelf zie ik om die laatst genoemde game dit gerucht niet echt in als de waarheid. Maar, dat wil niet betekenen dat er geen GTA komt.

Ik herinner me van de PSP-tijd nog dat er talloze geruchten waren over een San Andreas: Stories, vrij sterke geruchten zelfs. Maar de iPhone gooide roet in het eten van de PSP-gamers, aangezien men destijds daarop al hun games gingen spelen. De PSP werd nog nauwelijks verkocht in Europa en de hardcore-gamers keken niet eens meer om naar de PSP. Toen besloot Rockstar een GTA op de DS uit te brengen, namelijk Chinatown Wars die later ook op de PSP verscheen. Niet veel later kwam deze game ook uit voor de iPhone en iPad.

Maar de PS Vita is er nu, een krachtpatser die met gemak een full-fledged GTA-game kan draaien. Maar Liberty City hebben we natuurlijk al eens gezien op de PSP, zelf denk ik dan ook aan een San Andreas: Stories voor de PS Vita. De geruchten dat de game toentertijd op de PSP nog zou verschijnen waren er niet voor niets. Het kan zomaar zijn dat Rockstar inmiddels de ontwikkeling weer opgepakt heeft voor de PS Vita.

Mocht het zo zijn dat er een GTA-game naar de PS Vita komt, dan weet ik haast wel zeker dat dit voor veel mensen een reden is om het apparaat te kopen. Voor nu is het alleen afwachten en zien wat Rockstar gaat doen, we weten namelijk allemaal hoe stil ze zijn rondom hun releases.