We kunnen het niet vaak genoeg herhalen dat geluid minstens zo belangrijk is als de graphics van een game, veel mensen hebben dan ook een Logitech Z-5500 aangesloten op hun PS3 om voor weinig geld toch goed geluid te hebben. Wat veel mensen alleen niet weten is dat de Logitech Z-5500 ook enkele verborgen functies heeft om o.a. het geluid te ‘boosten’. Vandaar dat we vandaag even enkele geheime functies van deze welbekende speakerset bespreken.

2nd Skin: Zet de control center van de Z-5500 in standby modus (subwoofer powerswitch aan, maar de control center in standby). Hou nu de volgende knoppen gelijktijdig gedurende 6 seconden ingedrukt: Input, Effect, Settings en Mute. Op de display zul je nu ‘2nd Skin on’ lezen. Je power button zal nu paars zijn in plaats van het normale rood en de volume bars zullen nu verandert zijn. Dit is een 2e interface skin voor de controler center, indien je terug wilt naar je oude herhaal je dezelfde procedure.

Boost Mode: Draai de volume knop zo hoog mogelijk en draai dan, als die op zijn max zit, nog een aantal keren door. De set zal nu omschakelen naar Boost Mode en zal dan nog harder kunnen. Boost is mogelijk tot +11, maar dan zal je waarschijnlijk gehoorbeschadiging oplopen, mocht je dit echter weinig schelen; Give it a shot.

Super Boost Mode: Heb je een hekel aan je buren en is +11 niet genoeg? Dan gaan we toch even lekker naar +22. Om daar te komen zul je de mute knop ingedrukt moeten houden en de volume knop nog verder door draaien. Tegen de tijd dat je echter op +22 zit verwacht ik dat je buren inmiddels hebben aangebeld, want dit is serieus ‘hard’.

Diagnostic Mode: Zet de control center in standby en druk nu de Input en Effect buttons gelijktijdig gedurende 6 seconden in. De control center zal nu meer informatie weergeven over de digitale bron welke in gebruik is, bijvoorbeeld coax of toslink (optisch). Dit werkt niet met analoge bronnen.

Firmware versie checken: Deze feature kun je gebruiken om je huidige firmware versie van je speakerset te checken. Zet het control center weer in standby en druk nu de Input, Effect en Settings button gelijktijdig gedurende 2 seconden in. Druk daarna de power button in, en haal vervolgens je vingers van alle knoppen inclusief de power button af. Druk nu de power button weer in en dan zie je je firmware versie.

Één van deze tips gebruikt? Laat dan even je ervaringen achter in een reactie.