Sony kan niet voldoen aan de vraag naar de PSP en PS2

Jack Tretton, baas van SCEA, heeft in een interview aan Forbes laten weten dat Sony de vraag naar de PSP en PS2 moeilijk aan kan. Ondanks dat Sony de PSP een beetje links heeft laten liggen blijkt Sony’s eerste handheld dus nog steeds populair bij de consument. Dit is waarschijnlijk te danken aan het feit dat de handheld voor een zeer lage prijs van €99 over de toonbank gaat.

Vooral in Japan is er nog veel interesse naar de PSP en PlayStation 2. Beide systemen worden daar wekelijks enkele duizenden keren verkocht en dat is dan ook de reden dat de PlayStation 2 ruim 12 jaar na zijn release nog altijd met winst verkocht wordt. De verkoop gaat zelfs zo goed dat er momenteel meer van verkocht wordt dan de PlayStation Vita.

 1.    1562 XP
  dikked's avatar

  dat zoveel mensen nog zo een oude PS2 willen hebben 😛

 2. Anoniem -   
  82.170.1.xxx's avatar

  En je zou toch denken dat een vita veel beter is als een psp

 3.    168 XP
  JeGrootVader's avatar

  hoezo dan een Ps2 ? waarom zou je dat kopen

 4.    1919 XP
  ddvos's avatar

  Het kost voor sony volgens mij ook helemaal niks meer om ps2s te produceren

 5.    6677 XP
  Myx's avatar

  Wow, hier vind je in de normale winkels denk ik geen ps2 meer.

 6.    310 XP
  killbilspier's avatar

  niet gek hoor dat er nog veel ps2’s verkocht worden onlangs werd er nog aangekondigd dat de ps2 in de Filippijnen verkocht mocht worden dus daar is de release van de ps2 nog maar net nieuw. denk ook eens aan de opkomende economieën (zoals china en india en Brazilië) die kunnen door de snelle ontwikkeling nu al soms een mobieltje kopen of zelfs al een ps2 wat een aantal jaren geleden nog lang niet kon.

  niet elk land is zo welvarend als Nederland sta daar maar eens bij stil als je je controller kapot gooit omdat je een spelletje Fifa verliest van een maat.

 7.    272 XP
  -THA-davy's avatar
 8.    7300 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  Dat is waar we zijn een zeer welvarend land en lang niet overal hebben ze dezelfde luxe. Ik kan me er eerlijk wel wat van begrijpen als je jong ben dat je dat nog niet snapt. Maar in de arme landen wordt de PS2 als een ps3 gezien omdat die apparatuur nog nooit hebben gehad.

 9.    4534 XP
  ps3dennis's avatar

  Ik wilde ook nog een psp kopen om daar goedkope 2e Hands games op te spelen…..maar het enige wat ze hier verkopen is dat lelijke plastic ding van 99 euro en niet de psp3000 van ca,119 euro.