Het gaat hier niet om een ombouw voor de PS Vita, maar om een hack in de PSP Emulator op de PS Vita waardoor er PSP homebrew kan worden afgespeeld.

PSP/PS Vita-hacker Wololo heeft zojuist op zijn blog bekend gemaakt hoe je PSP homebrew kunt spelen op een PS Vita-systeem. Dit werd mogelijk nadat hacker Teck4 een lek vond in de beveiliging van de PSP game Motorstorm: Artic Edge waardoor het mogelijk wordt om via een aangepaste savegame een Homebrew Loader uit te voeren. Deze methode wordt al jaren toegepast bij PSP-systemen en werkt nu dus ook op de PS Vita, met behulp van de ingebouwde PSP emulator.

Deze Vita Homebrew Loader maakt het alleen mogelijk om oude PSP Homebrew te spelen op een PS Vita-systeem. Het is dus niet mogelijk om illegaal verkregen PS Vita of PSP-games te spelen op het apparaat. Ook heb je met deze hack geen toegang tot de hardware van de Vita en is het dus puur voor homebrew spelletjes als Tetris, Pong en een aantal emulatoren.

Momenteel zijn de bestanden voor de hack nog niet vrijgegeven, maar Wololo belooft dat hij dit in de komende dagen zal doen. Het is ook niet bekend hoe lang de desbetreffende game, Motorstorm: Artic Edge, nog in de PlayStation Store beschikbaar blijft. Wie dus gebruik wil maken van deze vrij nutteloze hack dient het spel dus zo snel mogelijk aan te schaffen. Hieronder zie je een demonstratie van de hack.

Motorstorm: Artic Edge is op het moment van schrijven in de PlayStation Store te koop voor een bedrag van €19,99.

De hack wordt eigenlijk al gauw overbodig wanneer Sony de PlayStation Suite lanceert voor de PS Vita. Hiermee kun je namelijk starks zelf ook apps gaan maken. Zie deze hack dus een beetje als een zoethoudertje voor de techneuten die straks zelf ook hun apps kunnen gaan maken.