Vorig jaar bereikte de GamesCom op de zaterdag een ongekend hoogtepunt op het gebied van bezoekers. Het was zelfs zo erg, dat een hoop mensen het gebouw moesten verlaten en dat de toegang voor talloze mensen geweigerd werd voor de rest van de dag om de boel nog een beetje veilig te houden.

Om dit tegen te gaan voor de GamesCom van dit jaar, heeft de directie besloten de kaarten voor de zaterdag, wat de drukste dag is, alleen beschikbaar te maken voor mensen die de kaarten van tevoren online bestellen. Dat kan via deze site, tot 17 maart. In april zullen de mensen die zich op de site hebben aangemeld een mail krijgen met een code om vervolgens de kaarten echt aan te schaffen. Aan de deur is er dus geen onderhandelen mogelijk en de oplage is beperkt.

Tim Endres, de project manager voor het GamesCom evenement deed de volgende verklaring omtrent de nieuwe manier van verkoop:

“The exclusive advance sales option will assist in better predicting visitor numbers and with other measures will help us optimize the admission situation especially on Saturday.”