BigBen maakt al jaren verschillende accessoires voor consoles en handhelds en ook dit keer zijn ze er weer bij met een aantal PS Vita accessoires. Het voordeel van de accessoires van BigBen is dat deze vaak goedkoper zijn dan de officiële accessoires die worden uitgebracht. In deze review behandelen we dan ook enkele accessoires van BigBen.

PS Vita Opberghoesje

Voor wie graag zijn PS Vita zo goed mogelijk wilt beschermen is een stevig opberghoesje natuurlijk essentieel. BigBen komt dan ook met een opberghoesje voor het beschermen en vervoeren van het PS Vita-systeem. Aan de gewatteerde binnenzijde vinden we uiteraard ruimtes voor de PS Vita zelf, een aantal accessoires en een viertal gamekaarten. De case kan geopend en gesloten worden met een rits en heeft een afneembare draagriem. Het is niet mogelijk om de PS Vita te gebruiken terwijl deze in de opberghoes zit, want dan kijk je constant tegen een brede zwarte elastiek aan. De case is verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw, grijs en ijsblauw en heeft een adviesprijs van €9,99.

PS Vita Extra Slim Case

De Extra Slim Case is geschikt voor mensen die wél hun PS Vita willen beschermen, maar de PS Vita wel gemakkelijk wilt vervoeren en geen grote case wilt. Deze ultradunne, lichtgewicht cover voor de PS Vita biedt dan ook de nodige bescherming, terwijl alle PS Vita functies beschikbaar blijven. Wel vind ik dat de PS Vita door deze case ineens vrij goedkoop aanvoelt en vraag ik mij af of deze cover het systeem wel zo goed beschermd wanneer deze bijvoorbeeld uit je handen valt. Ik zou dan ook sneller kiezen voor het BigBen opbergtasje. Ook beschermt deze cover enkel de voor- en achterzijde van het apparaat, dus zul je er nog een screenprotector bij moeten kopen wanneer je ook het scherm wilt beschermen. De case is naast transparant ook verkrijgbaar in de kleur zwart en heeft een adviesprijs van €9,99.

PS Vita TravelPack

De PS Vita TravelPack is een handige pack voor wanneer je op reis gaat en de PS Vita meeneemt. Deze pack bevat een extra oplader voor het lichtnet, een auto-oplader en een USB-kabel van 1,5 meter om het systeem op data over te zetten of om het systeem op te laden. Deze USB-kable is vrij belangrijk, want wanneer je de PS Vita wilt opladen met de bijgeleverde opladers dien je deze USB-kabel in de oplader te steken. Al met al is het dus een handig pakketje voor wanneer je op reis gaat met de PS Vita. Vooral wanneer je een lange reis maakt met de auto is het ontzettend handig, want dan weet je zeker dat je de gehele reis kan genieten van al je games en andere content. Deze TravelPack heeft een adviesprijs van €19,99.

PS Vita Controller Grip

De PS Vita Controller Grip maakt van de PS Vita een soort controller. Deze makkelijk te bevestigen Controller Grip met een zachte bekleding zorgt er voor dat je met comfort kunt gamen. Ook maakt deze grip optimaal gebruik van de bewegingsregistratie in het PS Vita-systeem. Om te zorgen dat de PS Vita stevig vast zit is er een slot aanwezig zodat de PS Vita er tijdens het gamen niet zo maar uitvalt. Dit gaat helaas wel ten nadele van het opladen, want het is niet mogelijk om de PS Vita op te laden tijdens het gebruik van deze grip. Ook dekt deze grip de microfoon van de PS Vita af waardoor je minder verstaanbaar bent in bijvoorbeeld een Party. Deze Controller Grip heeft een adviesprijs van €9,99.

Conclusie

BigBen heeft weer een aantal handige en mooie accessoires op de markt gebracht voor een vrij lage prijs. Het opberghoesje kent vele handige ruimtes en is dan ook uitermate geschikt voor het vervoeren en beschermen van de PS Vita. De Extra Slim Case kon misschien wat beter, maar biedt toch een redelijke bescherming. Ook de TravelPack is een zeer handig pakket welke zeker niet mag ontbreken wanneer je de PS Vita meeneemt in de auto. De Controller Grip is vooral handig wanneer je vele uren achter elkaar het apparaat gebruikt, maar neemt wel de draagbaarheid van het apparaat weg. Wij zijn in ieder geval zeer te spreken over de accessoires van BigBen.