Sinds deze week weten we eindelijk in welke periode de nieuwe Assassin’s Creed game zich gaat afspelen, en hoe ons nieuw hoofdpersonage er zal uitzien. Vandaag zijn de eerste weetjes en screenshots gelekt van deze nieuwe, veelbelovende Assassin’s Creed game.

Volgens een post op het forum op neogaf.com zou het nieuwe hoofdpersonage de naam Connor hebben. Zijn dorp waar hij in opgegroeid is zou zijn afgebrand en wilt nu hij kost wat kost, wraak nemen op zij die hem dit hebben aangedaan. En even voor alle duidelijkheid, hoewel het niet echt duidelijk was op eerder verschenen afbeeldingen, zou Conner toch nog steeds een hidden blade ter beschikking hebben.

Ook vertelde de post op neogaf dat we enkele gastrollen zullen mogen verwachten in de game van onder andere George Washington, Benjamin Franklin en Charles Lee en dat de game zich zal afspelen tussen de jaren 1753 en 1783 in de steden Boston en New York. Ook zal je in deze nieuwe Assassin’s Creed game de mogelijkheid hebben om op dieren te gaan jagen, dat een beetje vergelijkbaar is als in Red Dead Redemption. Tevens werd ook bevestigd dat het totale gebied ongeveer 1,5 keer zo groot is als het gebied in Assassin’s Creed: Brotherhood.

Ook heeft de engine van Assassin’s Creed 3 een mooie boost gekregen. Zo zijn de animaties blijkbaar zeer indrukwekkend en kunnen er nu meer dan duizend personages op een klein gebied staan, terwijl dit vroeger maar beperkt was tot ongeveer 100. Ook werd er vermeld dat Assassin’s Creed 3 de ondertussen langst ontwikkelde Assassin’s Creed game ooit is en dat we ons dus aan heel wat content mogen verwachten.

Maar nu het onderdeel waar jullie waarschijnlijk het langst op hebben zitten te wachten, de screenshots. Ook zitten er nog enkele concept art afbeeldingen tussen welke er letterlijk prachtig uitzien.

Assassin’s Creed 3 wordt op 30 oktober in de winkelrekken verwacht.