http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4f561a94c60a6.jpg

Update: Het blijkt dat 2k Czech niet aan GTA V werkt, dit heeft de ontwikkelaar bevestigd tegenover Gamespot. Onderstaand bericht is dus een gerucht dat niet waar is en mogelijk verzonnen is door VG247.

Origineel artikel

Het gamesblog VG247 beweert belangrijke informatie te weten rondom de ontwikkeling van Mafia III en GTA V. Zo zou de ontwikkelaar van Mafia II een grote bijdrage leveren aan de ontwikkeling van GTA V. De Tsjechische ontwikkelaar heeft veel ervaring met het maken van cinematic cut-scenes en animaties. Deze ervaring zou men volgens VG247 dan weer toepassen bij de ontwikkeling van GTA V.

Daarnaast zou het betekenen dat Rockstar haar ‘geheimen’ deelt met 2K Czech, die ook weer gebruikt kunnen worden bij de ontwikkeling van Mafia III. Mafia III zou volgens dezelfde bron kort geleden in volledige productie gegaan zijn. Dit nadat de game ruim een jaar in pre-productie zat. Bij Mafia III zouden de concepten van de game en de techniek compleet tot de basis uitgekleed zijn en weer opnieuw opgebouwd.

Zowel de Grand Theft Auto-franchise als de Mafia-franchise draag ik persoonlijk zelf een warm hart toe. Mafia II was een geweldige game maar het was jammer dat je na het uitspelen niet meer kon rondrijden in de open-wereld, tenzij je de downloadbare content had. Mafia II werd geprezen voor het geweldige verhaal en de personages, maar de gameplay werd niet door iedereen goed ontvangen.

De stad in Mafia II diende meer als decor van het verhaal en meer mensen hadden graag een grotere rol voor de stad gezien. De stad was namelijk enorm gedetailleerd en een genot om in rond te rijden. Het ontbreken van bijvoorbeeld ‘side-missies’ was dan ook een groot gemis voor velen.