The New iPad of iPad 3 is aangekondigd zoals je kon lezen op AppleSpot.nl. Deze nieuwe iPad heeft een Apple A5x processor gekregen, betere camera en een Retina-display met een behoorlijk hoge resolutie (2048×1536). Nu maakt Epic Games, bekend van Gears of War, Bulletstorm en Infinity Blade een nieuwe game voor de iPad. Deze game heet Infinity Blade: Dungeons die binnenkort uitkomt voor de nieuwe iPad.

Ze krijgen alleen morgen een flinke cheque op het kantoor, afkomstig van Apple. Ze hebben namelijk een uitspraak gedaan die Apple als muziek in de oren gaat klinken. Zo zou volgens Epic Games de nieuwe iPad krachtiger zijn dan een PS3 of Xbox 360. Nu is krachtiger vooral een begrip die meestal heel breed is. De nieuwe iPad is namelijk krachtiger als het gaat om geheugen. De tablet van Apple heeft namelijk meer geheugen en een hogere output qua schermresolutie dan de Xbox 360 of PS3.

Dit betekent alleen niet automatisch dat games er op de iPad mooier uitzien dan vanuit een PS3 of Xbox 360. Wel is het een concurrent voor de PS Vita als het om enkel en alleen graphics gaat, er gaat immers niets boven fysieke knoppen op een PS Vita.

“The Unreal engine is unleashing the power of the new iPad,” the developer said at Apple’s San Francisco press conference. “[It has] more memory and higher screen resolution than the Xbox 360 or PS3…”

http://youtu.be/4Rp-TTtpU0I