http://www.psx-sense.nl/images/file/img_4f5a0ebb6ec96.jpg

Epic Games is flink bezig de laatste tijd, eerst deden zij al de uitspraak dat ‘de nieuwe iPad’ meer power zou hebben dan de Xbox 360 of PS3. Maar het bedrijf die kust de kont van Apple opnieuw, met een uitspraak dat Apple een gevaar is voor Next-gen consoles. Sterker nog, ze beweren zelfs dat Apple de grote console-fabrikanten zullen verslaan als de nieuwe consoles niet hypermodern zijn.

‘If next-gen consoles aren’t bleeding edge, Apple will beat them’

Volgens Mark Rein, Vice-President bij Epic-games, maken gamers zich al meer druk om het feit dat de nieuwe consoles qua specificaties onder de maat zullen zijn. Hij haalt bijvoorbeeld de WiiU aan, die volgens hem gewoon te traag is voor de nieuwe generatie. Ook spreekt hij zijn zorgen uit over de geruchten dat de nieuwe Xbox een videokaart zou krijgen die op release alweer een jaar oud is.

“Don’t worry. We are absolutely every day [pushing platform holders],” Rein told CVG. “This is why we did Samaritan and why we’re doing a really high-end demo in the room here. We really are pushing these guys, because if they don’t, Apple will go right past them.”

Bij Epic Games zijn de dan ook naar eigen zeggen constant bezig om hardware-fabrikanten te pushen. Dit doen ze onder andere met onderstaande tech-demo, iets wat ze graag willen realiseren op next-gen consoles. Ik vind het alleen zo raar dat men constant Apple erbij moet halen, terwijl Apple helemaal niets met games te maken heeft. Apple is net zo een gamesindustrie speler als dat de website Spelpunt.nl en Spele.nl dat zijn.

Kijk dat Epic Games hardware-fabrikanten aan het pushen is de beste hardware te gebruiken, slim, maar wat heeft Apple daar in vredesnaam mee te maken? Infinity Blade, een iOS-game van Epic Games, is bijvoorbeeld inderdaad erg mooi op zo’n iPad, maar het is echt retesaai om te spelen. Als Epic Games dus nog serieus genomen wilt worden dan adviseer ik ze te stoppen met het aanhalen van Apple als concurrent voor console-fabrikanten.